Alottaisko periantaista?

Lähin viemhän yhtä lähetystä posthin.Kai se oli se päivä.No ,kuitenki. Bussikuski sano, ettei hän aja normaalia kouluvuorua, ko pitää jäärä Muoniihon vielä päivän koululaiskyytiläisten jälistä.Käy vain viemäsä Ylimuonion ja Kätkäsuvannon ja Sonkan koululaiset ja palaa Muoniihon orottelehan sitä kolomen autua, joka seki on kuulemma myöhäsä, ko VR:n juna ei oo taaska tullu ajoisa. Sitte se oli soitellu ja sai tietää, ettei orottele ko kolomhen asti ja lähtee ne vanhemmat koululaiset kuskaahan taas.

No, ko minä ilimestyin sinne, ni sielä oli lauma ihimisiä siinä kouluauton vieresä ja valamhina tulehan sisälle.Kuski sano, ettei ota, ko minun kyythin.Ei hän mee Hethan, ko jää Palojoensuuhun.

Sitte me kahesthan lähimmä sieltä. Sitte se kuski kysy, että kelepaako kaffi? Saa kuulemma rauhasa juora Sannan putiikilla, ko se varsinainen auto on myöhäsä.

Sinne jäi sitte yks koululainen vielä. Kartanolle posahutimma. Porthailla oli yks koira vastasa ja toinen sisällä. Kuski sano sielä, että hän tarioo kaffit minulle. Tiskin takaa sanothin, että hän tarioo molemmille. Ei sitte pantu vasthan.

Sitte  kaffin jälistä matkhan taas. Täälä sitte kylätalon pääsä jo yks mies oli porthailla vahtimasa. Siinäpä.

Kello siinä vaelsi ethenpäin ja tuli saunalämmitysaika.Pm.(hih) soitti, ettei tuu saunohan, ko heillä on joku eläkeläisten kokousjuttu peräkyläsä.Sama se.Saipa rauhasa saunua, eikä kukaan hätäilly mättämällä heti puoli ämpärillistä vettä kiukhalle.

Semmosta sillon. Lauantaista ei oo kauhiasti kerrottavaa. Raveja enimmäkshen ja sisähallin-SM kisoja Nääswillestä.

Sunnuntai meni samoisa merkeisä.Ei mainittavaa.

Tänä päivänä olin jo suunnitellu, että käväsen mökillä.Olin jo melekhet saanu siihen malhin hommat, ko puhelin tuuttas. Vastasin ja tariothin kyytiä Muoniihon.

Sinneppä sitte.Ihan Kian kyyrisä.Kävivät apteekisa ja kukkakaupasa. Jollaki oli kuulemma synttärit.Sitte viimeks vielä S-markethin. Kartanolla näky olevan sama kauppias jolta ostin Kuomat syksyllä. Nyt en kerinny sinne toimittelehan.

Sitte vain tänne takasin.Jos huomenisa on vielä hyvä keli, ni vois sitte kävästä mökillä. Jos on sillä päällä.

Raveja oon seurannu ja soitin tuosa Turkhun entiselle seurakaverille.

Jatkoin taas näitä raveja seuraten ja sielä hevonen potkasi lähön hetkellä yhtä ohjastajaa.Lähtivät kiikuttahan Seinäjoen sairaalhan.

Niin, ettei mitään oo taaska tapahtunnu.

aamup%C3%A4iv%C3%A4.jpg

Kuvituskuva tänään aamupäivällä otettu.