Eilen kävin aamupäivällä ensiks viemäsä lehen tuonne kylänvanhimmalle. Sielä oliki jo väki vaihtunnu. Toiset oli lähtenny ja yks oli tullu tilalle.Nakkasin leheren sisälle ja muutaman sanan vaihoin ulukona olevan kans. Sitte taas pyörän päälle ja mökille. Ei ollu kamerasa ko tuulen heiluttamia oksia ja yhen huru-ukon kuvia. Semmosta.

Sitte tänne ja eikö suihkun kautta valamistelehan kauppareissua.

Sinne olin jo lähösä, ko pysäkillä ollesa soi puhelin. Sanoin, että just oon lähösä Muoniihon. No, sielä nainen sano, että hän tulee illemmalla sitte käväsehän.

Oli sentäs matkustajia taas autosa.Ensiks Swiss Cafen savuporopiirakka, vai mikä se oli.Sitte kaupalle. Äkkiä sielä ostokset tuli tehtyä.Sitte Seolle orottelehan autua. Ulukosalla seisoskelin. Oli sieläki yks puolituttu tyttö , joka oli menosa piremmälle, ko meikäläinen. Kasselthin siinä, ko poliisit pisti "pikku-myyn lataukselle.

pikku-myy.jpg

Siihen se jäi vielä, ko lähin tänne.Ei kauhiaa ruuhkaa ollu linia-autosa.Jonku verran nakkeli vettä, ko tänne olthin tulosa.

Sitte, ko tänne pääsin, ni keittelin kahavit ja jonku ajan päästä tuli auto kartanolle ja sieltä tuli semmosen teräksisen astian kans nainen ja toi parikymmentä ahaventa.Valamhiks perattuja.Sen oikhen ison jo eilen paistelin ja söin pottuin kans.Loput on pakastimesa orottamasa.

Semmosta. Loppuilta meniki sitte Mikkelin raveja seuratesa. Tänä iltana taitaa ravit jäärä Joensuun kisain alle. Areenasta näkyy lähetys 18:30 alakain.

Tämä päivä onki menny "pikkaraisen" hommailua katellesa.

Nuin, sano Murron valamentaja.