Olin aamulla heränny ja pillerit naamhan nykässy ja orottelin, että alakasko kahavilla tämän päivän, ni puhelin soi. Sielä oli yks exän siskoista ja kyseli, että ookko heränny? Ilimeisesti, koskapa vastasin. Ovat menosa kauphan, että onko minulla asiaa ja lähenkö mukhan. Oli tuosa sillalla tullesa sanonnu toiselle, että pitääköhän hakia meikäläinen mukhan?Kinnasin sitte kampetta niskhan ja eikö menoks.

Sielä oli matkalla parisa paikkaa linttakoipiaki tullu tielle. Niinkö ei puskisa ois sieniä vielä syötäväks.

Sitte perillä ensiks pankin ethen.Sielä meni jonku aikaa. Sitte kävimmä  kaupasa. Sitte Swiss Cafesa. Nyt on sielä käynny semmonenki henkilö joka ei ennen oo paikkaa katellu sisältä. Sitte toishen kauphan ihan vain äkäsesti.

Sitte oliki vuoro kukkakauphan ja sen jälistä tais olla tankilla käynti. Semmosta menua.

Sitte taas näitä maisemia kohti. Pistelin sitte tavarat kaaphein ja suunnittelin, että käynpäs mökillä. Polieskelin sinne ja otin sieläki pari kuvaa.

puikulat.jpg

Siittä kauhiasta puikulasaalhista. Niin joo. Siirsin sen pikkusen reen siihen mökin seinustalla muitten kukkaruukkuin vierhen. Otin kans kuvan..

viel%C3%A4%20kest%C3%A4%C3%A4.jpg

nuista kukista, jokka tuulesa heiluskeli. Sitte polokasin tänne.Naapurisa olevat kaks remppanaista kassovat saalista ja totesivat, että nuo on justhin  sen kokosia, että  varmasti maistuu. Puhistelin niitä ja sitte rupesin tutkihan mitä maalimalla on menosa.

Sitte kuulu kolinaa, hetkö ennen joulupukin tullesa kakarana. Minä ovelle ihimettelehän. No tuo vaeltaja sielä oli ja ulukomaan kielillä kyseli vettä.

Saamas pitää. Täytin sille pullon ja se kinnas heti puoli putelia ja kyseli, että josko vielä pottu täythen? No, laitoin. Kovasti kiitteli ja lähti töyttäähän johonki taas.

vaeltaja.jpg

Kuten kuvasta näkyy, ni melekonen sauva oli kulukijalla. Semmosta menua tänä päivänä Palojoensuusa.