Se oli sitte lähtö hautajaisten alta pois. Hih! Oikiasthan piti mennä hakehan valakosipulia.No, ei sekä menny niinkö aattelin.

Pyörätie auraamatta ja pysäkillä kasa lunta. Seisoskelin pysäkillä, ni ohi meni yks tuttu auto (Paavo),ja se kääntyki Jääskeläisen kohalta takasin.Tuli siihen vierellä ja sanothin, että täsä pääsee  Muoniihon.No eikö kyythin. Samalla tuliki Eskelinen ja kuski ihimetteli touhua.No, ei siinä mitään.Mennä posotethin Muoniihon.

Sielä ensiks kaffipaikhan ja sitte tunnin päästä S-markethin.Äkkiäkös sielä asiat selevis.Sitte käppäilehän kohti Seon seutuja.

Sielä oli melekhet tuttuja ja tuttuja, Hih!

Minttu sieltä jo kipasiki palavelehan. Sain senki ihan sekasin, ko tein poikkeuksellisen kysymyksen.Vieresä vielä toinen nauro.

No niin. Sitte istuskelehan.Naapuripöythän tuli yhen palion Tuomilehosa käynhen "kipusiskon" ex- mies. Selitteli menua naapurimaan eteläoshin pojan kans. Olihan sillä nuori poika föliysä.

Sittepä kello tuliki sen verran, että auto piti tulla.Tuliki vähän tavanomasta myöhemphän.Kuski sieltä jo moriensteli kaukaa.

Kysäsin, että misä päin oot ajellu, ko ei oo näkynny. Sano, että oli pois töistä puoli vuotta syöpäleikkauksen takia.Maha oli kuulemma kunnolla puukotettu auki. Nyt on kuulemma intua taas ajella. Oli ollu Rovaniemellä sen verran touhusa, ettei ollu huomannukka lähtöajan jo umpeuruttua.

No sen verran kuitenki sai ajettua kiinni, että ennen lähtöaikaa oli jo Muoniosa. Ylimuoniosa pysäkillä, ko koululaisia jäi pois, ni auto alako luistaa sivuttain kohti ojaa.Meinaako olla liukasta kuski tuumas.Ennen Sonkaa jäi viiminen  koululainen pois ja kahesthan tulthin sitte tänne.Rahtia kuulemma oli jonku verran.

No, täälä sai hypätä melkehet hankhen, ko ei olut putsattu tietenkä nuita pysäkin tienpätkiä.Tuumathin kuskin kas, ettei oo varma , vaikka pitäs talaveks keriätä Destialta lumilapiot pyäkeille.Sais ite pikkupolun tehä.

auraus.jpgauraus1.jpg

Tuosa pysäkin vierellä piti oikhen loikata vallin yli.Ei sitte mitään uutta sillä rintamalla.

Tulin sitte postilootalta tännepäin, ni tuli naispappi autolla vasthan käsi pystösä.Huh! Ihan säikähin.Onneks ei pysähtynny ja alakannu tariuahan mitään.Muutki hautajaisporukasta alako häipyä.

Sitte, ko menin laittahan saunan päälle, ni joku iäkhämpi nainen sielä touhas imurin kans.Kuulemma teki loppusiivousta.Näky tuo vielä jäävän yöks, koskapa valot palaa sielä.

No niin. Nyt on kämppääki lämmitelty ja taas ussia lumisatheita orotethan. Joku kuulemma kauhulla ihan.Hihii! Little man.

Ötyvä.