Joopa joo. Yöllä tykkäs olla pakkasta yli 30 astetta.Aamulla enää vain reilut parikymmentä.Siinä se hissukshen lauhtu.Reishun lähtiisä vain 17 astetta.

Sitte menimmä Muoniihon. Eukko heitti mutkan sinne "Hyvinvointikeskukshen". Menin sinne ja toimittelin sielä vasthanotosa ja kävin eukolle vinkaamasa , että mee vain, kyllä täälä on ihan naisväkiä, vaikka muille jakaa. Eukko sitte lähti viemhän "Voortia" Seolle. Minä jäin istuhan siihen ensiavun oven taate.

Aikani sielä vietin ja röntgenhoitaki (mies)kävi siinä jutustelemasa, että mihin äijä on menosa.Näytin, että tuon oven taate. Tuumas, että sinä haluatki nätimpää sukupuolta kassohan.

Tulihan sieltä sitte se yks hoitsu ja huusi, että tännepäin. Menin sitte sisälle ja esitin asian ja sitte saiki kinnata housuja alas. Alako tarkistelehan paikkoja ja tuumas, että ei ihan pahalta näytä, mutta halus kuitenki toisen kokenemhan hoitsun sinne. Siinä sitte makoilin lavetilla ja kaks tyttöö kasseli äijää. Tuumasivat sitte , että käyvät ihan käsiks. Aa,aa,aapuvah.

Sitte totesivat, että otethampas näyte. Niin tuota, että mikä?

Minä jo herättelin toivheita, mutta se vain semmosen pitkän vanupuikon otti pakkauksesta ja sillä yritti siittä leikkaushaavan yläosasta saara jotaki tarttuhan.Sitte oli tyytyväinen ja se kokenhempi alako pitää luentua, että miten on käynny. Taas puristelivat ukkua sieltä...niin sieltä haavan yläosasta. Saivat vähän tirskastahan jotaki nestettä ja olivat sitte tyytyväisiä.

 Sitte sanovat, että jos ei ennen ensviikon puoltaväliä heistä kuulu mitään, ni ota yhteyttä. Mielelhäni minä...hih! Eikö tuota tarkastavat, ettei mitään bakteereja oo pääsy sinne. Sen takiahan ne.

Sitte se nuorempi lykkäs siihen toppelon ja sano, että jos tuntuu, että sinne kertyy vielä jotaki, ni puristele pois vain ja laita uutta puhasta päälle.Muista huuhella paikat puhthaks.Sitte oli vielä luento, että miten on käynny. Siittäki selevisin sitte hengisä.Ei muuta, ko kampetta niskhan ja eukkoa kasselehan. Löyty sitte Swiss Cafesta.Sielä piti istuskella melekhet neliihän asti. Sitte töytäthin Seolle. Sielä oli laitettu pari osaa ja siihen malhin.Pari satasta piti antaa V-P:n firmalle.

Sitte oliki meno K-markethin.Sielä oli sitä ja tätä ja sitte ei ollukka taas tuota ja tätä.Ihime toimituspäiviä sieläki kuulu olevan. No, jotaki saathin ja sitte takasin tänne. Purethin oma lasti tänne ja sitte anopille viemhän ostoksia. Sielä sitte meniki oma aikansa, ko ei päässy pois, ennenkö lautanen oli tyhyjä.

Katelthin vanhoja valokuvia naamakiriasta Palojoensuun sivuilta.Siinäki oma aikansa meni ja tuuli vain ylty ulukona.Lunta tippu alas puista ja sen semmosta.

Nyt sitte kotosalla ja tuli takasa.Näillä menhän.