Se oli sitte se reissu Muoniihon.

Muonio7.jpg

Tuota tulee kateltua aina mennesä, että millon se rämähtää poikki.

Ostimma varmasti kuukauren eestä sapuskaa tällä reissulla. Tuli vielä semmonen tietoki, ko käväsin Matkahuollosa Seolla, että Gold Line oli pistänny linian huilille, ko ei oo mitään kuskattavaa. Samalla siinä jutustelin parin poliisin kans.Toinen oli se josta otin kuvan joskus Hetasa sotilasparaatin aikana. Toinen oli ihan outo.Oli aikaa toimitella asioita, ko Voorti oli rempasa.(taas).

Poliisit orotteli siinä sapuskaa, ko Seolla se keittiö saa myyrä Take Away-annoksia ulos.Tämä tuttu poliisi oli taas ilosella päällä, niinkö aina.

Me veimmä naapurin rouvan kans auton huolthon (remphan) ennen kahtatoista ja sanovat, että voi mennä jopa puoli viithenki asti.

Oli siinä aikaa kierrellä kylää.

Muonio5.jpg

Muonio4.jpg

Tuohon paikhan on aika pitkä matka, mutta zoomi tuo lähemmäks.

Muonio3.jpg

Kirkko mäellä.

Muonio1.jpg

Muonion kirkon läheltä nykästy pitkällä putkella. Pohojosta kohti.

Muonio.jpg

Tuon jälistä Swiss Cafesa käväsimmä ihan vain jutustelemasa.Ei sieläkä oo mitään myyntiä semmosta, että sais juora jotaki.

Muonio6.jpg

Tämmönen likanen liniapiili tuli meitä vasthan ja sitte se oli Seolla kans josaki vaiheesa.

Haimma lukemista kaupasta ja sitte istuhan Seolle. Sielä sentäs sitte saathin ostaa juomista.Muutaman aikaa, ko istumma tuli näläkä. Käväsin hakemasa "hampparit" ja söimmä ne siinä orotellesa.Porukkaa kävi sielä ja ovi kävi.Sisään ulos jne.

Sitte huomasin, että Voorti tuli sieltä tieltäpäin ja kasselin, että Petri oli käynny koeajolla.Siihen vaihethin jarruputki ja rekkarivalo ja uusi jäähytin.Entinen ei enää paikkauksella menny. Se oliki samalla käynny sitte katsastusasemalla hyväksyttämäsä sen. Hyvä! (P.R)

Sittepä se ilimesty siihen parkhin ja naapurin rouva meni sinne istuskelehan ja minä jäin orottelehan, että mitä se kustantaa. Ei sentäs ihan viittäsataa menny. 470 ja siillaa.

Sitte taas ostahan sitä ruokaa. S-marketista joka on kans rempasa. Kaikki näkyy muuttuvan. Sielä ei ollu ihan kaikkia mitä piti ostaa. Menimmä sitte K-marketin, ko naapurin rouvalla oli posthin asiaa. Sielä hoitu kans ostokset ja postiasiat. Tankathin kans samalla jo sielä S-marketisa.

Sittepä vain kohti näitä maisemia. Ostokset sinne sun tänne ja sitte sauna lämpiähän. Naapurin rouva tarvi kans selänpesijää, ni sehän vain sopi.Hih!

Ettei oo taaska mitään sen kummempaa sattunnu.