Oli sitte kartanolla hommia. Heti porthan eestä lähtien sen verran lunta, että tiesi kohta hommaa riittävän. Toissailtana alotin kolaahan ja siinä samalla kuikuilin taivhalle, että kumpia sieltä tulee alas lumihiutalheita, vai lentokonheita.Lunta tuli alas ja konheita meni yli.

Eilen aamulla sitte oli taas sama homma eesä. Käväsin kassomasa palionko on tullu ja menin ja nykäsin sen kauhian kalhin lingon käynthin ja huruuttelin sillä pitki kartanua. Aattelin, että jos pensa loppuu, ni siihen jää. No se ny riitti hyvin mulle. Lähin sitte kaffille, ni eikö sillon tullu raktori kartanolle.Kävi vielä täsäki mulla niistämäsä viimisekki lumet pois, ettei vain pienen lingon jälet näy.Sain sitte viestin, että lämminvesivaraajaa tulhan vaihtahan periantaina, ni johan alako selevitä minkä takia kartanua hiothin niin palion.

Eilen illalla sitte alako porukkaa tulla kartanolle. Kaikki oli nuita jumppaajia. Joillaki koiraki föliysä. Olivat kuulemma menosa hautuumaalle lumikenkäilehän. Eli kävelehän polokuja sinne lumikengillä.Hih!

Semmosta touhua niillä.

Tuli aikasemmin päivällä käytyä kauppareissulla Muoniosa.Kyllä oli auto täynnä japseja. Ei ollu, ko seisomapaikka tariolla.Yhen kreikkalaisen? kans sitte kännykän kääntäjällä "juttelin". Seki ihimetteli, että onko täälä aina nuin palion japseja liikhellä? Teki mieli kertua, että ainahan nuita. Mutta tosi on, että kuukauren verran nuita on ollu liikhellä palion.Nuorta porukkaa.

Jännäsin sitte paluumatkaa. Olihan sillonki aika palion samannäköstä porukkaa, mutta ny pääsi ihan istuhan.Mitenkähän ens vuonna, ko lopettavat yhen linian pois. Eskelinen vei Onnibussilta linian ja lopettaa sen?? Ajaa vastaavan matkan toisella vuorolla. Kukahan koululaiset kuskaa? Eipä tarvisse sitte käyrä Rovaniemelläkä enää.Jos kerran se koululaisvuoroki loppuu. Kuka ny yötä alakaa sielä olehan. Tai hurahuttaa taksilla sinne.Kyllä on menny surkiaks tämäki touhu.

Pitää ruveta harkissehan vähän toisenlaista touhua.Mitä se sitte onka.

-25.1.jpg

Onneks ei oo ihan nuin kylymää nyt, ko kuvanottohetkellä.(Marraskuu)