Se oli sitte se päivä , ko käväsimmä eukon kans "nelosen" hakemasa Sirkasta Onnibussilta.Ja ne jokka ei tierä mikä on Sirkka, ni etelän porukat sanoo, että menevät Leville, vaikka ne ei ite tunturilla käviskä, ko vain ryyppäävät sielä lähellä. Mennesä piti sitte jo ottaa jotaki tavaraa kyythin tuosta yhestä kaupasta ja sitte matka jatku.Kyllä tuli palion turistikuskauksia vasthan sinne mennesä.Tuntu, että kaikki ne autot , jokka on saatu liikhelle kuskas niitä lumenihimettelijöitä erestakasin. Sitte päästhin perille ja Trafionisa oli sitte tieto, että sielä välillä on liikennenhiraste,ko jotaki autua pitäs kinnata ojasta. No, sehän sitte viivytti sitä Onnibussia.Siinä kävi jo yks entinen oululainen kyselemäsä, että orotethanko sitä bussia. Oli kuulemma akku lopusa kännykästä ja sen semmosta. Kyllä se auto sitte aikanhan tuli.

Kerkesin siinä josaki kohtaa nykästä auton lasin takaa kuvatuksia, mutta, ko otin kännykällä, ni surkeita tuli.

IMG_20171223_123409.jpg

On se kuusi vielä kunnosa.

IMG_20171223_135303.jpg

Istuthin bussia orotellesa autosa. Katelthin, ko turistit kuvas koiran kuseksimia lumikasoja ihastelivat lunta.On niilläki.....?

Niin joo. Sitte ko tulimma takasinpäin, ni taas alako niitä turistien kuskaajia tulla melekhet jonosa vasthan.Kuulemma jokku maksaa 800 ja sitte ovat täälä muutaman tunnin ja takasin. Näin yks nuori nainen kerto sielä Levimarketin jonosa.Kaikkia muutaki siinä tuli puheeks nuista konheista lähtien ja kerto ite olevansa hommisa touhuamasa nuita niihin liittyviä juttuja.

Se siittä. Sittepäs päästhinki jo Muoniihon asti ja sielä käymhän Swiss Cafeen.

Sielä jotaki pientä ja joku kävi tyhyjennyksellä ja sitte piti taas mennä ruokakauphan ja siihen malhin.Ja eikö menoks.Luntaki tiputteli josaki välillä, mutta huomattavaa , ettei porokello hälyttänny kertaaka koko reissulla.

Ny sitte on jo vähän ilima muuttunnu ja aamulla oli -27 astetta pakkasta.Nyt sitte on lämmitystä päällä ja aamupuuroki syöty ja ja joku vielä vetää hirsiä.Hih!

Pitäsköhän lähtiä kinnaahan puutavaraa sisälle.Tuolta rakennuksen päästä puuvarastosta.Ei kyllä yhtään huvittais.Kasselin tuosa ympärilleni ja huomasin, ettei vapaaehtosia oo, ni son sitte mentävä.