Monenlaista ilimaa on ollu.Palion pääskysiä lentelemäsä. Itekki käväsin taas lenkin tuola Sonkasa päin.Vieläkö jaksais muutaman lenkin sinne heittää, ni alakas mittarin numero jo kolomosella. Sinne mennesä oli yks kurki menosa Riiville. Sitte linttakoipia parisa kohtaa. Yks juoksi lujaa puskhan. Se rauhallinen linttakoipi vain  tuijotti, ko lehemä uutta ämpäriä. Sonkasa seisahuin sen verran, että niistin housuni ja nostin nenäni, eikö se taiski olla päinvaston. Rajamiehet ajeli mennen tullen ja palatesa tiellä.Ja linttakoipia taas. Just ko pääsin takasin tänne, ni oliki jo posti käynny.

Mitäs sitte. Söin siinä jotaki keitonluirua, mitä olin sopotellu. Keittelin vielä kaffitki. Ihan naapurin kans nautimma. Piti vielä käyrä istumasa saunan lautheillaki.

Sitte, ko kasselin raveja, ni puhelin piippaili ja poliisilta tuli ilimotus, että uusi kortti olis Muoniosa haettavisa. Olipa nopiaa touhua. Maanantaina käväsin sielä tunnistuksesa ja vetasin pari kertaa nimen ja nyt jo valamis.

kilsat4.jpg

Kyllä siihen mahtuu vielä. Tuli vielä tehtyä jotaki munakhan tapasta, ko tuntu olevan tuosa mahasa semmonen tyhyjä kohta. Nyt on iltasella ollukki vesisaretta.Tuomilehon tienhaaran lähellä on kans viranomaisilla valavontakamera.Jonku sortin liikennekamera. Niitä on laitettu Pellon ja tämän paikan välille ainaki.Semmosta touhua.