Täsä oli olevinhan vietetty ihan rauhallista pakkaspäivää.Sitä pakkastaki on ollu. Seurattu tuosa porukan touhua kylätalolla. Eilen illalla tuli saunottua ja naapuriki kävi. Oli sitte löytänny tuommosta pesuhuonhen lattialta tai jostaki sieltä.

mik%C3%A4.jpg

Ensiks sitä on luultu sieneks ja  moneks muuks.Monenlaista arvailua oli.Kovaa se oli. Jollaki tapaa. Mutta sitte kuitenki hajos ihan muruiks.

Saatto olla ihan sitä uretaania, ko se kuulemma käyttäytyy tuollaki lailla.

No joo. Tänä päivänä sitte piti laittaa Voorti lämpimäks. Sen verran pakkasta, että johoron pääsä piti olla. Oli mulla ja naapurillaki asiaa sinne Muoniihon. Samalla ne hoitu. Kumpiki sai asiansa luultavasti hoirettua. Sitte takasin tänne ja naapurin äitiä moikkaahan. Tais sinne mennä sinivalakosta kukkajuttuaki. Niin kasselin.Sielä sitte kahavitelthin ja sitte sen ajan Voorti seiso ulukosalla ja hyristeli lämpimikshen kartanolla.

Tänne sitte ja jotaki kukin omalla taholhan ja sitte lähtö tuonne hautuumaalle. Minä sain ihan kunnian olla kynttilätelinhenä sytytyksen ajan. Menihän niitä sinne. Kyllä se pakkanen on vain aika kylymää välillä. Nyt ei oo, ko siinä 22 astetta. Pitäs kyllä huirella josaki välisä ihan kylymemmisäki lukemisa. On niillä huomenisa kylymää hautuumalla seisoskella kuuntelemasa, ko pappi puhuu.

Tuostapa tuli mielhen, ettei tarvisse sielä onneks olla.

Mihinkähän ne ny livisti kylätalolta, ko tuli hiliasta? Meniväkkö peräkylän yöelämää kassohan? Kylätalon kartanollekki mahtuis, vaikka Super-Puma laskeutuhan on sen verran lunta työnnetty ja lingottu sivhun.Yhensortin Saana on tuosa talon nurkalla. Vaikka persmäkiä laskettelis.

No, eipä mulla ny muuta.