On sitä ollu viime päivinä kaikenlaista. Tuttuja on kuollu ja mitä sitte vielä muuta. Pakkasiaki on pirelly ja lunta sarellu.

Pari reissua tänä päivänä Muoniosa. Aamupuolhen enste menimmä Tuomilehthon ja sielä auto lämpimäks. Sittepä anoppi ei lähtennykkä mukhan. Ei mekä kyllä sillä autolla. Sehän ei inahtannukka startista. Ei muuta, ko lähimmä Voortilla reishun ja sanomma, että  tuohan käynnistysveheje takasin tullesa.

No, teimmä sen reissun ja sielä sun täälä ja tankilla ja kaupoisa.Kohta saa hakia Rovaniemeltä asti ruokaa, ko täälä kaikki lopetethan mitä ylhensä on ostettu.Ei kunnon maitua, ko kaikkia helekutin vesilitkuja on myynnisä.Yksinkertasia asioita, ko esimerkiks maksapihivit! Ei saa täältä.Ei kuulu valikoimhan.  Eukko kerto, että viimeks ostimma Rovaniemeltä niitä.Semmosta se on nykyyhän.

IMG_20200205_143814.jpg

Oli sielä penkkoja pistetty matalaks.

IMG_20200205_143712.jpg

Penkat matalaks sen takia, että Girtekan on helepompi ajaa ulos, ko ei oo niin korkiat vallit,hih!

IMG_20200205_143656.jpg

Kelepaa siittä ny huristella ulos. Heti oliki kuulemma Sonkasta tännepäin 7 kilometriä semmonen ajannu ulos.Onneks kerkesimmä ennen sitä tulla pois.

IMG_20200205_144141.jpg

Tulimma sitte takasin ja tänne ensiks ostokset ja sitte täältä vempain mukhan ja Tuomilehtua kohti.

akulla.jpg

Tuo sitte kiinni ja kyllä hörähti käynthin Kia.

akulla1.jpg

Vähän aikaa sai käyrä sitte kartanolla ja taas kohti etelää.Kiaki sai tankin täythen ja vielä vissin tuli jotaki arvontapeliäki matkhan.Tuli sitte sitä akkua larattua samalla jonku verran.Oli liika kauan seisonnu sielä tallisa, eikä kukaan ollu sitä liikutellu. Hyvin se sitte hörähteli käynnille.

Sitte taas tänne ja posti oli tuonnu laskun sairaalasta. Alta kakssataa meni.

Nyt on takasa tulta ja alakaa torppa tältä puolen lämmetä.Meniskö vähäks aikaa huilihan? Niin tairanki tehä.