Eukko se meni, että vilahti vain ovesta ja lähti. Minä suuntasin "helepotukshen". Sitte vielä vähän aikaa ihimettelin ja kinnasin kampetta niskhan ja lähin sitte töyttäähän kohti mökkiä. Porukkaa näky olevan liikhellä. Oikasin sitte vanhan tien kautta ja koriasin vähän sitä estettä siinä mistä ne pakkaa kaikenlaiset eläjät tulevan neliällä jalalla ja välillä mönkijälläki ihan ko kothinsa. Sielä näky Unikko olevan parkisa mökin lähellä. Savu nousi piipusta ja eukko istuskeli sisällä ja oli vettä lämpiämäsä sielä kaminan päällä. Mitäs sitte? No joo. Eukko lähti josaki kohtaa kassohan nuita hilloja, mutta oliko sieläki jo joku kerinny vierä niitä?

Mulle tuli sitte hommaks ottaa vesiletkut pois ja pumpun tyhyjennys ja imuhomman nosto pois ojasta.Ja vielä se yks viheliäinen homma kerätä niitä letkuja, ko eihän ne mee sillaa siististi rullalle.Vinkuralla ja vänkyrällä ja kierthellä joka suunthan.No kumminki ne on sieltä tuotu pois . Ei sitte enää riistakameraka halua pelata. Nyt on tästä uuremmastaki johorot sökönä. Pistin palautetta sitte sinne mistä tilasin ja sanoin, että teirän vehkhet saa sitte olla, ko ei ne kestä sitä , ees, että aukasee luukun patterin vaihtua varten.Paskoja mitä paskoja. Niistä tuliki mielhen, että piti sitte hyysikästä pytty tyhyjentää. Elikkä vaihtaa toinen sinne. Sama sille märemmälle säiliölle tehthin. Nyt saa senki puolesta olla ihan rauhallinen.

Sitte, ko tulimma sieltä pois, ni laiton saunan lämpenehän. Ny sitä ei ollu varattu. Juttelin sitte samalla sen konemiehen kans, joka tuosa on asustelemasa. Oli kuulemma täälä sillon, ko pyörätietä rakennethin. Kyseli, että joko se naapurin poika on koulusa.Semmosta. Nyt on sitte saunottu ja kaffiaki juotu.Jotaki ihimhen perhostutkijoita luuhas tuola kartanolla ja kiikutteli tuonne puskikon laithan niitä pömpeleitänsä.Viimeks semmosia oon nähänny eteläsä.Mitäs vielä? Ei ny heti tuu mielhen.

potut.jpg

Niin joo. Eikö ookki "isoja " perunoita.