Eilen istuskelin täsä konhella siinä puolen päivän seurusa, ni puhelin hälytteli, että olis "päkitsi" Postisa. Vilikasin kellua, että minähän kerkiän kouluauton kyythin.Kamphet niskhan ja pysäkille.

Ihan kahesthan menthin kuskin kans.Saimma toimitella kaiken maailman asioita ihan rauhasa.Ja välillä naurethin. Autoki pysy tiellä silti.

Sitte perillä hiippailin K-markethin ja sielä siihen postin "luukulle". "Päkitsi" kashin ja vilikasin kellua. No, kouluauto jo meni paluumatkalle. Ei sitte muuta, ko Swiss Cafen antimista nauttihan.

Sielä se aika meniki ja sitte lähin lampsihan kohti Seon nurkkia.Eipä sielä kovin palion tuttuja näkynny.

No, hyvisä ajoin ennen kolomia Rovaniemen auto tuli.Sieläki oli tuttu kuski.Eihän täälä ny outoja taira ollakka.Rupiaa jo nimekki painuhan mielhen.

Takasin, ko tulin, ni jopa "Perhiski" oli saatu tänne asti kuletettua.

Aloin sitte päkitsiä kinnaahan auki ja kas vain, mitä sielä olika.

veheje.jpg

Tuommonen kohiseva sihisevä veheje.Saihan sen hilienehänki, ko kohinasalapaa väänsi.Saapa sitä sitte kokeilla, ko aikaa kuluu.Kiitoksia vain sinne saaristhon.Niin ja sitä yhtä kans oli föliysä.

lakua.jpg

Yöllä oli sitte tullu vähän lunta.Lähin iltapäivällä töyttäähän taas tuonne Tuomilehthon. Vein lukemista.

Sielä oli Paavo tuonnu tuommosen häkin, ettei oravat, eikä närhet vie tinttien sapuskoita.Lapintiaiset kuulemma hyvin oppi asian, mutta talitintit ei taho osata kulukia.Onko ne sitte sen verran tyhymempiä?

h%C3%A4kki.jpg

Taas tuli sitte melekhet pannullinen kahavia ryystettyä.Siinä juttujen lomasa.Kaikki näky olevan hyvin, eikä sielä tarvi kenenkään yksin olla.

Semmosta juttua. Joo ja kuulemma nokikolariki tulee ens kuusa käymhän.Ei mulla ny muuta.