Siinon ollu menua ny erestakasin Palojoensuun ja Muonion valillä. Parhaana päivänä pariki reissua sinne.En ees muista, että mitä on tapahtunnu ja millonki.

Tulipa ny kuitenki sitte käytyä sielä verikokhesaki. Ensiks oli muutamia naisia ja anoppiki sielä föliysä. Minä sitte jonon viimesenä sinne. Siinä se täti sitte kyseli, että millon oon syönny viimeks ja oli sitte vastaukshen tyytyväinen. Sitte se kyseli vielä tietoja ja sen jälistä tulosteli semmosen kasan lappuja, että aattelin meinaako tuo koko ukon tyhyjentää. Niitä lappuja niitten putkien kylykhen liimattaviks.Sittepä tuo heti sano, että misä sinun suones on, ko ei näy pinnalla. Ihon alla ne ylhensä taitaa olla.Täh? Sitte piikkiä käsivarthen ja verta putkilhon.

Ei siinä kauan menny. Sitte oliki jo lähtö pois. Eukko sielä orotteli autosa. Misä mahethin vielä käyrä? No, kuitenki sitte tännepäin. Sitte taas välillä kothin. Joo. Sittepä pitiki hakia puukuorma vielä, ko lupasivat kylymää joskus tulevaks. Kuinka ollakka, eukko huomas, että olis pitänny tankata kans oma autoki. Eikö sitte uuresthan reishun. Seki tuli jo aikasemmin eri reissulla huollettua.

Sielä oli huoltomies vielä laittannu kunthon yhen asian, josta ei ollu ees puhetta. Oli sen huomannu.Hyvä niin. Ei kauhian palion vie tuo auto polttoainetta, ko viimeks oli tankattu joskus syyskuun lopulla.Turhaa ajelua ei oikhen meillä harrasteta.

Lunta on tullu taas sen verran, että kola sai kyytiä.

IMG_20191102_132547.jpg

Taas se sama ukko on käynny jäteastialle tuomasa jotaki hirviporukan jätöksiä.Sitte se kylyvää niitä pitkin kartanua. Tuosa on vain osa niistä. Kolalla lykkäsin pois jaloista osan paskoista. Onneks eukon eno ilimesty Zetorin kans maisemhin, ni helepotti palion taas kerran.

Raveja tuli kasseltua illan aluks ja sieläki kolisi ja kuulemma joltaki hevoselta jalakaki aukes. Eli, ei-i mitään.Hih!