Tuli sitte aamulla sähkökatkos. Heräsin siihen.Hih! Joo-o! Niin se meni. Sitte aattelin, että nukun vain ja antaa olla.Sitte taas heräsin, ko ne tuli taas päälle.Sähköt nääs.Venyin jonku aikaa ja sitte hiippailin keittiihön. Eipä se ollu eukon puuronkeittua häirinny.Puuro orotteli kullan helemalla, eikö hellan  kulumalla.Huitasin puuron sishän ja sitte kävin avaamasa konhen. Niin ja aloin sitä kahaviaki laittahan.

Sitte päivemmällä eukko lähtiki käymhän Tuomileherosa ja vissin hautuumaalla. Ois ollu luultavasti joku tulosa tänne, mutta käänty takasin. Niin olin kuulevinani. Minä menin ulos ja otin lumikolan ja aloin käveleskelehän pitkin kartanua. Sielä sitä krapasin tienlairasa tuosa liittymällä sitä vallia, ko alako naisväkiä tulehan eri puolilta tuohon kylätalolle. Niillä on se "jumppahuiti" taas maanantaisin. Sitte kävi naapurisa vielä pari metsuria hakemasa vettä ja lähtivät takasin työmaalle. Minä jatkoin sitä hommaa taas . Josaki vaiheesa joku auto kävi kans tienhaarasa, muttei se ainaka postia tuonnu.Kylätalo tyhyjeni ja jatkoin sitte vielä sitä lumihommaa.Sain kartanon puhisteltua ja sitte taas lootalle. Ei mitään. Hain puita liiteristä ja vielä kerran ennen viittä kävin lootalla. Ei vieläkä mitään. Mihin lienee lehti taas menny?Tuli sitte syötyäki ja vielä illalla kateltua sitä ravihommaa, kuten kuvista näkyy.

IMG_20190114_192436.jpg

Tuosta Iivarin molotuksesta ei taho ottaa selevää Erkkikä.En ymmärrä, että tuommosta pitää päästää sinne.Vaikka taustalla lukee Jyväskylä, ni tuo eka kuva on kyllä Turusta.

IMG_20190114_192750.jpg

Tämän jutuista saa selevän kyllä.Semmosta sitä nyt taas tuli tarinoitua.