On sitä ollu ennenki nuijasotia, eikö mitä minun pitikä kirottaa?

Joo. Eilen tuli käytyä Muoniosa. Orottelin pysäkillä autua, ni tuli naapuri siihen ja kyseli, että meenkö Muoniihon? Siinäpä sitte kyyti.Valitteli sitä, että pitää joku paketti hakia Muoniosta, ko Hetasta sais paremmin ??

Ainaki tuosa vähän matkan pääsä asuva nuorimies valitti just päinvaston. Ei kerkiä, ko töisä on hakehan pakettia, ko puliu menee kiinni. Sitte se ei oo viikonloppuna ollenkaan auki.Sano, että millonkas sitte haet? Sen takia hälläki menee lähetykset Muoniihon.Tämä yks taas meinas vissin, että siirrethän lähetykset sinne Erämaakothan, Ei kylläkä siirretä minun lähetyksiä. No, kuitenki sitte oli aika köyhää Seolla.Sielä ei ollu tarpheks isua pussia mihin olis lähetyksen saannu.Piti sitte hakia K-marketista "kestokassi". Seköhän se oli? Sielä jo ihimettelivät, että miksen laita postisa menehän. No en laita, ko se on tyyrhinpää.No, sitte takasin Seolle ja kamat kashin.Sitte hiippasin kassalle maksahan, Se jäi se toinen tytsy teippailehan sitä kassia.Sitte se kuitti misä olis ollu seuranta hukku johonki.Jäiköhän se kassalle, tai lykkäskö kashin? No, kyllä sen sitte kuulee, että menikö perille vai Indokiinhan.Paluukyytiki tuli ihan Seolla sisällä aterioivalta pariskunnalta.Kirsti ja Kaino.Sanovat, että turhaan sitä bussia orotan. He lähtee kohta tänne.Sehän vain sopi.

Yks lähetys olis vielä laitettava, mutte se ny menee postin kautta.Siihen on kotona oikia pussi ja siinä valamhit jutut. Varmasti josku viikolla vien.

Aamulla puoli seittemältä kävin ihan piruuttani kaivamasa polun tuohon lipputangolle. Vähän ennen yheksää sitte tuli porukkaa ja raahasivat kolaa sinne, että aukasevat polun.Hih! Oliki auki. Viitisentoista niitä sielä oli nyhtämäsä sitä lippua ylös oikhen laulun voimalla.Semmosta. Sitte lähin töyttäähän päivemmällä taas kohti Tuomilehtua.Pyörätie oli avaamatta ja 15 senttiä lunta ja joitaki ihimisiä oli sielä laahustannu.

Pääsin kuitenki perille ja sielä oli yks Jouni-niminen nuorimies kolan kans liikhellä. Sano kohta lähtevänsä kohti eteläisempiä seutuja. Sano vielä, että on sieltä joku tulosa varmasti iltasella viimisthän sinne. Kolasin sitte sielä ja sen päälle sisälle kaffille.Sitä toista lehtiä siinä vähän selathin sun muuta.Sitte katomma paraatia ja kesken kaiken tuntu, että on "höökivaunusa" komiat äänet, mutta se oliki Paavo, joka Zetorilla tuli kartanolle.Sehän heleppas palion. Sain lähtiä tänne hiippailehan.Täälä sitte oli yks mies vastasa ja kehu kolanhesa kartanua.. Oli sitä täsä omasa porraspääsä ihan tarpheks asti kolaamista.Piti vähän "paikkailla" niitä kolailuja, ko ei keherannu jäläkiä kassua.  Jäi tuota vielä huomisellekki, jos haluaa jotaki liikuntaa.

Näkkyypähän.

Ailan%20revontulet..jpg

Siinon vielä revontulia/ by Palkinen.Eipä sitä ny muuta tierä.