Tulipa herättyä tänä päivänäki.Oon sitte näköjhän elosa. Eukko se viritteli tulta helhan ja sen semmosta. Tuli vilastua yks osa yhestä sariasta. Kaffiaki keitin ja puuron söin siinä sivusa.Porokellolta joku nainen soitteli ja halus mukhan varottajaks. Katelhan ny. Sittepä oliki kiirus jo tien päälle ennen saretta.

Tuola mennesä jo ripotteli vettä. Sielä tuli kaistamaalarit vasthan ja kuulemma eukon enon mukhan sillan kohalla suhistelivat. No, lootalle ajelin ja sielä välillä oli ollu kolari. Merkkasin nimen. Ei ollu muita käynny. Pelekääkö ne vettä?

Palatesa sitte "kolaripaikalla" pari kuvaa.

13.8.18.1.jpg

Kyllä se plootu vielä päriää linnulle.

13.8.18.2.jpg

Semmonen tapaus.Nostin sen pois tieltä, että korpit saa rauhasa nokkia tien vierellä. Ne on niitä puhthanapitolaitoksen porukkaa tääläpäin.Sitte mökille.

13.8.18.jpg

Kamphet jo kertoo sen, ettei oo, ko yheksän astetta lämmintä.Sama oli mökin seinällä mittarisa.Menin kothan ja istuin ja kiriotin kiriihan jonku sanan.Sitte soittelin Porokellon muijalle ja sovin siittä varotushommasta. Eikö sen jälistä nokka kohti näitä maisemia. Tuosa postilootan vierellä eukon eno heitteli sepeliä ja soraa sathen tekemhin kuophin ja ojhin.Vähän aikaa siinä jutelthin ja kävi siinä etelän ihimisiäki.Sitte tänne ja kuvat konhelle.

Onkohan sitä illalla viriteltävä taas "ravistudio" päälle, ko nuo urhelutki loppu?

13.8.18.3.jpg

Täsä on erellisen kerran viritykset.