Hirasta on touhu.Tilasin mennä viikolla tablethin suojakuoret. Vieläki matkalla. Tilasin maanantaina yhen "hys-hys-paketin" se on jo orottamasa hakua Muoniosa.Tuo tällä viikolla tilattu on vielä piremmän matkan päästä.Semmosta hommaa.

Tulipa viime yönä kävästyä ihan Kuopiosa asti. Ihan matkailuautolla. Eukko tietysti kuskina. Sitte minä eksyin eukosta ja josaki isosa kaupasa sitte aloin nyhtähän julumettua lasia auki, että näkis ja vois huutaa eukolle. Ei se sitte meinannu millään aueta. No, heräsin siihen, ko kinnasin tuota sängyn päärysä olevaa kahta istuinta kovasti ja eihän ne halunnu helepolla liikkua. Hukkasin minä sillä reissulla kameranki. Että semmosta sitä tulee unishan touhuttua. Ei ollu herätesä matkailuautua kartanolla, eikä kyllä kameraka ollu hukasa. Eukko oli kyllä tallesa.

Tuota joo. Sitte päivällä käväsin mökillä.Piti kävästä kuukausi vaihtamasa.Vähän kotaa lämmittelin.Enimmät hiiren jätökset nakkasin ulos.Linttakoipipaimen oli käynny sielä, mutta käänty pois, ko huomas, että mökin lähellä oli veräjä.

5.12.19.jpg

Siinä se kävi kurvailemasa portin lähellä.

5.12.19.1.jpg

Lähti takasin sinne mistä tuliki. Sen porot oli sielä hietakuopan lähellä Hietaojan rannoilla. Eivät tykänhet ko "haukuin" vähän niitä. Muuten äkkiä se lämpö levis sen kaminapuhaltimen avulla. Hyvä ostos,vaikka ite sanonki.

potkuri.jpg

Sitte takasin tänne. Ei ollu posti käynny vieläkä. No liukas keli, ainaki sille posteljoonille.Sama nimi, ko eukolla, mutta sillä kelit on aina liukhampia. Sitte vielä riistakameran kuva.

5.12.19.2.jpg

Tuo oli heti käynny eilen kassomasa paikat, ko kerkesin sisälle.Eipä sille ollu mitään tariolla. Kuistin katolta piti lumetki purottaa, ko se kohta kuitenki muliahtaa alas koko katto.Ei ne saa sille mitään tehtyä. On sitä sen verran maksettu tästä asunnosta vuokraa, että olis syytä jotaki tehä, ennenkö tippuu niskhan koko paska. Vielä kävästhin anoppia morienstamasa. Sieläki jonku aikaa meni.Sitte postiki ilimesty sinne. Sillon se on tääläki käynny. Niinkö oliki. Mutta ei sielä oikiasthan ollu sitä mitä orottelin jo aikasemmin.Pari lehtiä ja krääsää. Siinäpä se.