Aamulla herätyksen jälestä vähän termospullosta vanhaa kaffia ja sitte ulos ja kola kourhan ja menoks. Oli sielä taas käynny aura-auto tuosa postilootan vieresä kääntymäsä ja jättänny kauheita jääkalikoita siihen. Siittäpä se alako tämän päivän hommat.

Meni siinä jonku aikaa ja eukon enoki tuli Zetorilla. Oli kävässy Tuomilehosa aukasemasa tiet. Sano, että jotain jäläkiä vielä näky, ko joku oli sielä kahalannu. Kerroin, että eilen iltapäivällä sinne menin ja jonku aikaa sielä anopin kans maailmaa parantelin.

Sittepäs alako paikat aukiahan. Tempasin siittä seinustalta pannuhuonhen ovelta lumet pois  ja  Zetorilla sitte loput. Sitte tuli vielä yks koiranulukoiluttaja siihen juttelehan.Tais sillä olla kaks valakosta pientä koiraa.

Sitte vielä käväsin tuola liiterin ovella kolaamasa. Sen jälistä sisälle. Tempasin kaffia taas .Tuliki sitte aika lähtiä tekehän se kauan aikaa suunnitelmisa ollu homma.

22.12.19.9.jpg

Täälähän on enemmän lunta, ko toissa Juhannuksena.

22.12.19.8.jpg

Kotaki valittaa painon alla. Siinähän on jääkerros alla, ko se välillä lämpiää. Pitäskö alakaa rimpuahan katolle?

22.12.19.5.jpg

No joo.Ottiatuota...! Sanosko, että riittävästi.

22.12.19.6.jpg

Piti oikhen mallata issiihän siihen, että voi vertailla. Ilimankos ei meinannu saaphan varret riittää tuola, ko kotaa kiertelin.On sitä painuaki jonku verran.

22.12.19.4.jpg

Lumentyöntimellä pyhkäsin sen keviämmän siitä päältä poies, ja sitte lapiolla kyytiä sille kovalle lumelle.Oli se vain painavaa.

22.12.19.3.jpg

 Vähäsen vielä jälellä. Sitte vielä pieni homma.

22.12.19.1.jpg

No niin. Nyt voi huilata vähän ja sitte taas kohti tietä talsihan.

22.12.19.2.jpg

Siinäpä orottelee parempia kelejä. Meinas tulla hämärä reissulla.

22.12.19.jpg

Tuli mielhen Juicen laulama " maan korvessa" ...jne. Nyt on polulla hyvä pohoja.

Sittepä tielle ja lumikengät potkurin kyythin ja sauva kans ja eikä menoks.

Täälä olhan kotosalla hengisä.

kuusi%2019.jpg

Sitä ihan pukkaa Joulua.