Ei tullu eilen kateltua muutamaa minuuttia piremmästi kiekkopeliä. Aina vain Mertaranta, vaikka kanavaa vaihto.Eukko oli vissin menny sitte naapurimaan kanavalta seuraahan. Minä väänsin isseni sänkhyn ja totesin, että aamulla sen kuulee miten kävi. Niinkö kuuliki vähän joka puolelta. Oli jos jonkulaista mörkyä joka tuutisa tariolla.

Täälä taas meni kolome suihkaria tuosa taivhalla eestakasin ja vanat vain jäi jäläkhen. Mitä nyt vähän piliven raosta näki.

Mitäs muuta on sitte ollu. No, kylänvanhin tais vaihtua, muttei siittä sen enempiä.

Ois ollu tariolla taas muutamia kuormalavoja, mutta eipä täälä ny oo semmosta kärryä jolla lähtis niitä rahtaahan tuolta toisesta pitäjästä. Viime kerrallaki valot toimi, ei toimi, toimi ja varsinki ei toiminnu. Poliisitki tuli vasthan, mutta onneks vasthan, ni ne ei sitte huomannu asiaa. Kiitin tariouksesta, ettei ny oo varsinaista asiaa lähtiä niitä rahtaahan, ja siihen malhin. Ei sitä ala huvikshensa sakkoja ottahan semmosilla vehkheillä.

Tuli sen verran käytä ajelemasa, että mökillä käväsin vähän tervasutia heiluttelemasa. Eukkoki kävi sielä kylyvöhommisa.Sen jäläkhen ajelin vähän tuonne Järämälle päin ja oli sielä otuksia tiellä ja sen varrella. Ei sentäs nelijalakasia. Koppelo ja metsoki sielä "saapasteli" tienvarrella. Nyt on sitte otettu vasthan kiekkojoukkuekki ja herrat sai taas paistatella julukisuuresa, niinkö ne ois saannu ite sen aikhan.

Semmosta touhua.