Sepä meni sitte kauppapäiväks ja Seolla (Tunturilapin autohuolto) käynniks. Meinas ihan aurinko paistella, mutta eipä siittä kauan nautittu. No, kuitenki menimmä sitte Muoniihon. Sielä oli pientä hommaa ensiks. Elikkä vanhoja lehtiä meni kukkakauphan. Ne ku on tarpheks isoja laittaa kukkapuskain ympärille. Siittä hyvä tuo MT. Se on vielä kunnon vanhan leheren mitoisa.  Sitte tankkauski oli ohojelmasa. Kävimmä Kielasa kassomasa kans yhtä näyttelyä.  Auto sitte sinne tuthun paikhan katottavaks, että minkä penkin alla se vika piilee. Voi mennä 5 minuuttia, mutta voi mennä tuntiki. Näillä saatesanoilla sitte lähimmä istuskelehan Swiss Cafeen.

Aikaahan sielä meni. Lehtiäki luethin ja sen semmosta.Sitte oliki aikaa menny sen verran, että lähimmä töyttäähän huoltua kohti. Ei ollu auto vielä ulukona. Mutta eipä siinä sitte mennykkä kauan, ko se tuli ja sitte sanothin, että 75 eurua ja käykää ny sitte näyttämäsä sielä konttorilla, että kelepaako.

Sinne sitte. Sielä se mies oliki pöyrän takana ja sano, että onko avaimet autosa? Sielähän ne . Ei sitä kannata ottaa sisälle. Katothan ulukona. Tarkisti enste peltityöt. (550e oli maksannu) Sitte pisti auton käynthin ja vilikasi ja tuumas, että on se kunnosa, ko ei vikavalo syty siittä turvatyyny/ vyö jutusta.Sitte sisälle ja paperityöt ja 10 eurua vielä kehtas ottaa.Niillä taitaa olla rahapula, ko uusia autoja ei tarvisse enää syynätä niin usiasti. Lähimmä sitte muille asioille. Ihan ruokakauphan. Sitte vielä eukkolla oliki asiaa toishen kauphan.

Taisimma sitte suunnistaa näihin maisemhin.Tänne ostokset ja sen jälistä sitte eukon äitiä morjenstahan.Oli lehtiki sinne viemisenä.Kyllä sitte sateli lunta. Sielä jonku aikaa ja sen päälle vielä tuohon mäelle yhthen paikhan vähäks aikaa. Sieltä tulon jälistä on mennykki sitte aika täsä talua (takka) lämmitellesä. Huomenisa orottaaki sitte taas kolan ulukoiluttaminen.