Se oli  eilen taas kauppapäivä.

Sielä sitä reilun parinkymmenen asthen pakkasesa seisoskelin pysäkillä. Tulihan se auto sieltä viimen.Itämaitten tietäjiä taas heti pullolhan.Joku hassu paikallinenki oli eksynny porukhan.Äkkiäkös itelle järiesty paikka etupenkhin.

Muoniosa sitte tavalliset käynnit.Viimenkö olin ässällä saannu ostokset tehyks, ni töyttäsin sitte Seolle.Heti sisällä kuulin oman nimeni sanottavan köökin puolelta.Pitihän sen arvata.

Sielä vielä kupillisen huitasin ja keskustelin sitte Eskelisen kuskin kans, ja se sano, että taas on varmasti vähinthän puoli tuntia auto myöhäsä, ko tulee.

No joo. Ensiks tuli vara-auto.Ihan täynnä. Ei paikan paikkaa ollu. Sitte jonku ajan päästä se varsinainen ja ihan samalta näytti.Onneks joku kehtas jäärä Muoniihon.Kuski sitte jo huuteli, että tuu tänne vain.Jestas mikä lauma kiinalaisia.

Kasselin sitte sopivan paikan ja annoin tytsylle ymmärtää, että tungen ahterini siihen.Sehän tempasin nyssäkät ja takit sun muuta sinne toiselle puolella, ja eherotteli, että minä meen siihen akkunapaikalle.Hän kuulemma pelaa korttia siinä toisella puolella istuvan kans.Jaha! Minä sitte punnersin sinne ja se oli hirviän tyytyväinen.Siinä sitte mongerrethin kaikella tavalla ja sain selevitettyä, että meen vain 50 km. Paikhan nimeltä Palojoensuu.Oli se lystiä kuunnella, ko se nimiä lausu.Varsinki se Tromssa. No, hengisä selevithin sen kans. Oli se kyllä harvinaisen komia ilimestys.Sitte, ko aloin painelehan nappia, että jään pois, ni eihän se toiminnu.Aloin sitte jännäähän, että onko Pasi ratisa hereillä, vai sanooko Marko, että 9.10 mies jää pois.Hih!

Ainaki se pysähty oikialle pysäkille ja ne kiinattaret kovasti huhuili perhän hyvää päivänjatkua engelskalla.

Ylehsä auto on tuosa pysäkillä 15.50, mutta nyt 16.25.Ettei ihan hiliaa kuitenka sitte tänne tultu.

Alakuillasta tänä päivänä tuli saunottua.Nyt oliki enemmän porukkaa, ko kenttämiehelläki oli vapaata.Saunakaveri taas valitteli rahanpuutetta, mutta kaliaa näky olevan varaa kitata. Siinä olis yks säästökohore, jos aattelee.

Ettei mitään erikoista oo tapahtunnu.