Joopa joo. Sateli eilen aamulla lunta, ko seisoimma pysäkillä orotellesa linia-autua. Töyttäilin jäläkiä lumhen. Sittepä se bussiki tuli ja meni, mutta sitte jarrutti. Oli kyllä eukolla heijastin näkyvillä, mutta väitti kuski, ettei huomannu tai jotaki siihen suunthan. No kyythin päästhin. Menimmä ensiks tietysti Muoniihon, ko oli nuita koululaisia samasa kyyrisä.

Sitte matka jatku ethenpäin. Tuo toinen tie oliki sitte huonommin hoirettu menomatkalla. Sirkasta tuliki sitte jotaki semmosia itämaitten turisteja melekhet auto täythen ja kohta oli tunnelma, ko josaki Pekingin ja Shanghain pikavuorosa. Äänet oli ainaki semmoset. Jokahisella kännykkä nokan eesä ja kauhia räplääminen ja touhu. Joku jopa nappaili kuvia, ko näky linttakoipia tien varrella ja tiellä. Kyllä auto kierteliki sielä Sirkasa ihan eri kautta ko aikasemmin.Ja matka jatku. Ne itämaiset sitte tais mennä Rovaniemellä rautatieasemalle. Me jäimmä jo kauppakeskuksen nurkalla pois kyyristä. Siinä oli sitte aikaa aika runshasti, ennenkö eukolla oli varattu aika käsillä.Kiertelehän putiikkeja ensiks.

5.12.18.7.jpg

5.12.18.9.jpg

5.12.18.8.jpg

5.12.18.10.jpg

Tuota seinää tulee täälä käyresä kuvattua. Valot vaihtuu jännästi. Vaikka ei kuvasta heti uskois.

5.12.18.11.jpg

Sielä piti tietysti kävästä sielä yhellä aukiolla.Töyttäsimmä sinne. Joku oli havainnukki kuvasa jotaki outua.

No joo. Tuli se aika, että eukon meni sinne silimätohtorille ja minä lähin sitte löntystähän kohti uusia seikkailuja. Eipä menny kauanka, ko eukon sisko tuliki vasthan kauppakeskuksesa ja vähän aikaa siinä jutelthin ja sitte kumpiki lähti taas jatkahan matkaa. Sielä tuli ihan yhellä ovella vasthan yks hihtelijä , joka narahti täsä joku vuosi sitte "entsyymeistä" niinkö Wilimanni tapas sanua.Kävin sielä sun täälä ja sitte vielä istuskelin siinä käytävän kuppilasa jonku aikaa. Ko oli vartti enää aikaa siittä ko olis tunti menny siittä eukon vasthanottoajasta, ni lähin varovasti töyttäähän kohti sitä paikkaa.Hinasin isseni kolomanthen kerrokshen ja istuin yhelle toolille orottelehan.Sielä oli yks äijä Saariselältä ja meillä sitä juttua piisas.Välillä se kävi sielä syynisä ja taas takasin. Eukkoki ilimesty sitte paperit kourasa siihen tiskille. Sitte lähimmä taapertahan kohtin asemaa. Ihan oikhen mutkan kautta.Lopusa oikhen ylämäki. Asemalla sitte eukolle ja minulla vähän tukevampaa evästä ja vielä matkaevästä ja hyyskäsäki piti kävästä.Hyvisä ajoin ennen auton tulemista pysäkille ja varaahan paikkoja.Tulihan niitä sinne aika lailla. Sitte taas matkalle.Luntaki osas sarella.

IMG_20181205_192958.jpg

Kittiläsä oli jokku "peijaiset" menosa.Sinne alako kans jo porukkaa jäämhän.

IMG_20181205_192937.jpg

Autoja oli enemmän, ko ihimisä.

5.12.18.6.jpg

Tääläkä auto ei enää kulie niinkö ennen. Ei kierrä sielä poliisiaseman nurkan takaa . Ei ainaka nyt.

5.12.18.4.jpg

Piti tuo kuusiki kuvat nyt, ko ei enää oo kelikamerasa.Kelikameran kuva tulee nykyyhän lentoaseman läheltä. Ovat suuresa viisaureshan siirtänhet sitä tuolta Sirkasta pois.

5.12.18.5.jpg

Turistirysän polttoainehinnakki on oma lukunsa.Toistakymmentä senttiä enemmän, ko esimerkiks Muoniosa. Kohta saavuimma Muoniihon

5.12.18.3.jpg

Muonion valoja kans kuvasin.

5.12.18.2.jpg

Ihan talaven tuntua ilimasa.

5.12.18.1.jpg

Olipa taas liukas paikka. Kuskilla ei auto meinanny pysyä siinä purkupaikalla. Piti siirtää toisen kerran sinne ylös ja sieltä sitte kinnata tavarat Matkahuolthon.

Vähän oli sitte porukkaa loppumatkalle.Sopivasti taas taivhat aukes, ko pääsimmä tänne.Enimmät romphet sisälle ja sitte enste se hautuumaan keikka . Piti ne kynttilät vierä ja ne eukon tekemät kukkajutut. Sitte takasin ja vähän enimpiä lumia pois kartanolta. Kyllä vielä meni talon lämmittämiseks, mutta kyllä uni maistuki sitte päivän päälle ja varsinki yöllä.