Huhuuh!

Tuuli se vain sielä huhuilee nurkilla.Tämä oli se päivä, ko Sonkasa putiikki avautu. Se oikia putiikki. Sinnehän sitä suunnathin. Ei huolinhet kaffista maksua. No, arvasivat, että varmasti sielä kierrelhän kuitenki. Piti saara kothan uus kello, ko entinen sano sopimuksen irti. Löyty. Eukko kans löysi sitä sun tätä ja yhtä ja toistaki. Sitte pari juttua  jäi toishen kerthan ja vielä yks jota ei muistettu."Lompolosta" taitaa sitte löytyä ne joita ei täälä ollu.

Sitte kothin ja kohta toiselle puolelle kylää. Sielä meni jonku aikaa, ko oli syötävää ja juotavaa ja juteltavaaki. Sitte taas kothin ja vähän lämmintä päälle ja mökille. Mutta, mutta. Sielä oli iso kaivuri keskellä liittymää ja ei kuskia misään!!

No, eikö vähän matkaa ajethin ja käännythin. Aloin sitte paperille rustaahan "noottia" sille kuskille. Just sitte tuli auto siihen ja se kuski rimpus sieltä ulos ja alako löntystellä konhelle ja rimpus ylös hythin. Sai sen käynthin ja ajo poies eestä. Kehtas vielä morienstaa.Saatto olla nuita, ko täälon palion ny rakennustyömaan aikana pyörinny nurkisa.Sitte alako sitä luiskaa kinnaahan kauhalla tasaseks.Minä jo kerkesin siihen laphun hyvän runon alottaa. Pitää säästää, jos tarvetta tulee.Mökillä sitte vähän harsohommia eukolla ja ite nappasin jonku puun halaki.Keittelin sen verran vettä, että sai pari kupillista teetä lämpimiks. Eukko kävi ja minäki kävin jänkää pitkin ja kasselin, että uusa oli ainaki asukit.

suolla.jpg

On sielä jotaki väriä löytymäsä .

Nyt on sitte taas Oulun ravit olhet ohojelmasa.Ylhensä paras hevonen oli ekana maalisa jne. Nuilla menhän taas yötä kohti.