Tänä päivänä sitte taas etelänaapurhin. Keli oli mitä oli.

vt21.3.jpg

Ei ollu tietä pahemmin aurailtu aamupuolhen. No kuitenki perille päästhin. Eukko vei minun taas orottahan sinne vakipaikhan ja meni ite syynhin.Sielä sitte istuskelin ja ihimettelin maailman manua ja "juutuupista" kasselin ajankuluks jotaki filiminpätkiä. Soittelin Pargashin kans josaki välisä.Sitte oliki auto kartanolla ja eikö kylää kiertähän.Seolla istuskelin jonku aikaa sisällä, ko ne oli syömäsä.No, sitte sanothin, että ny olis lukko kunnosa, muttei asentajaa. No eikö ens viikon tiistaille aika.Sitte taas muihin paikhoin.Oli Konepistettä, K-markettia ja tankillaki piti käyrä.S-marketistaki jotaki haethin.Mitäs muuta? No eikö sitte matkalle taas.Eikä vieläkä ollu aurattu tietä.

vt21.2.jpg

Uskokaa, tai äläkää. Tämä on valtatie 21 ja elikkä kans E 8! On sentäs jokku rekat kerinhet mennä, ettei tarvisse tietä aurata. Sitte tulimma Sonkajoen työmaan kohalle.

vt21.1.jpg

Kyllä vain sieläki oli aika röpelöinen tie. Matka jatkuu Äijäjoelle.

vt21.jpg

Sielä on valut pressuin alla.Ja taas matka jatku.Tulimma kothin ja ostokset sisälle ja minä aloin raapihan kolalla kartanolla.Postia orotellesa. No, eipä sitä taas kuulunnu ja sitte menimmä eukon vanhemmille viemhän kans niitten ostoksia.Matkalla kasselin, ko Palojoen siltatyömaalla ukot touhas jotaki.Sitte eukon vanhemmilla meniki jonku aikaa ja kettuki taisi tepastella sielä maisemisa ja bambiki tuli syömhän.Kävin sitte ketulle viemäsä sapuskanloppuja ja se oliki sielä latoin jälistä tiellä poikittain ja otti ritolat, ko minun näki.No, eipä sitä postia vain alakannu kuuluhan ja kello alako olla jo kohta viis.Olimma sitte lähösä, ko herra ite ajeli pakulla kartanolle. Semmosta.Olikohan se ollu ruohua leikkaamasa, tai vanhuksia viihyttämäsä? Kuka nuista postin touhuista ottaa selevää.