Niin mökillä. Sielä oli heiluttu haravan kans ja tehty erikokosia kasoja sinne sun tänne.Kärrääjää sielä orotteli ne kasat. Puupinon päällä oleva kattoki oli sortunnu talaven aikana. No, kuitenki sitte kärräilin niitä kasohja sinne kuophan mätänehän.

Huomasin kans, että mennä syksynä tuli kalasteltua jonku verran. Kettu oli jättänny tämän verran sitte näytiks, että kyllä ne kelevannu oli.

hauen%20hampaat.jpg

Ilimankos josaki uimari oli huutannu ja kiliunnu, ko tuommosilla neuloilla iski varphashen kiinni. Sattuuhan sitä.

Huitasimma teetä ja korppuja naapurin kans omille talakoille. Äkkiä lumi meni, ko autolla pääsi perille asti. Pari erellistä kertaa ei päässy. Naapuri oli kokeillu pari päivää sitte, muttei vielä sillon onnistunnu.Tuothin sieltä vanha pumppu pois ja katoin, että mistä se vuotaa. Pistin vähän täytettä siihen ja kyllä sen sitte huomaa, jos joku kokeilee, että pitääkö. Meinathan heittää se tuonne romukeräykshen kuitenki. Tierä, vaikka joku huolii sen sieltä kasan päältä, niinkö tapana on.

Täälä on ollukki parit "hautajaiset" naapurin porraspääsä. Toinen oli jäänny takapuolesta kräpshän kiinni ja toinen oli sen verran rohkiampi, että meni pää eellä sisälle. Se ensimmäisen losahutin ilimakiväärillä, ko se meni tuola yhesä kukkapenkisä koristus takapuolesa kiinni.

Nyt saathin sitte se vesisare tännekki. Kohta alakaa paremmin vihertää ja sitte alakaa se ininä. Ei muuta, ko hölökykölökyn.