Jo vain oli vilakkaa seisoskella aamulla orottamasa Gold Linen bussia.Tulihan se sieltä ja eikö kyythin.Äkkiäkös olimma Muoniosa ja kohta matka jatku ethenpäin. Nuita itämaisia turisteja oli taas kyyrisä aika liuta. Ihan selevithin Rovaniemelle silti.Tempasimma asemalla enste juotavaa ja jotaki siihen mukhan.

Sitte kävelehän. Ei ruvettu nykyajan tyyrhiitä arvaamattomilla hinnoilla kuskaavia takseja käyttähän.Omat jalat oli paremmat.

Sitte kiemurtelimma pitkin maisemia ja rempattua siltaa pitkin joen yli ja sinne ...olikohan se "Silimäpoli" tms.

Sielä ilimottautuminen ja minä ja eukko istumma ja ihimettelimmä.Sittehän ne eukkua kutsuvat.Minä jäin siihen istuskelehan tukka pystösä ja kasselin siinä ohikulukevia ihimisiä. Eihän siinä menny, ko puolisen tuntia ja se oli siinä. Vaatetta niskhan ja kylille. Siinä tuli kävellesä Norwegianin kone taivhalla ja kohta yks Hornetti suhisteli kans. Hirviä jyrinä sitte, ko joku lähti ja meni kans vissin pilivhen koskapa ei näkynny.Otin sitte kuvia siinä töytätesä.

Rovaniemi2.jpg

Paluumatkalla rempatun sillan vieresä kuvattua.

Rovaniemi1.jpg

"Eräsnainen" käyskentelee maalikylillä.Kyllä joo. Justhin nuin kiriotettuna.

Sitte menimmä kauppakeskukshen sisälle ja sielä eukolla oli asiaa lankakaupoille.Tuli sieläki käytyä.Niin joo. Mandragora tuli kans taas testattua. Vaikka aika köyhältä nykyyhän vaikuttaa. Sitte kans joku Glitter-niminen paikka. Mikähän se yks mahto olla??

rovaniemi.jpg

Tuolaki piti kävästä kassomasa. Sen jälistä töytäthin sitte kohti asemaa ja ihan , ko perille pääsimmä, ni  tilasimma ruokaa. Vielä sitte yllätythin, ko oli sitte oikhen hyvää.Se on harvinaista nuisa paikoisa. Piti oikhen käyrä kiittämäsä.

Semmosta. Tuli se aika kans, että se kello oli sen verran, ko alakas olla aika mennä sinne ulos ykköspysäkin vierhen kassohan, ko se piili tulee.

Tulihan se ja muitaki matkustajia.Niitä sitte sinne sun tänne jäi. Varsinki välille. Muoniosta tais vain kolome tulla ethenpäin. Ko met jäimmä pois, ni yks mummo jatko vielä Hettaa kohti. Sitte vielä ihimettelevät, että miksei kesällä bussit kulie. Ei oo sillonka sen enemmän ollu matkustajia.Tyhyjiä penkkejä on viety, ko laulujuhulille.Nyt on sitte tulet hellasa ja takasa.Vajaa 29 astetta pakkasta ja nuin ikhän.Hyvää tätä päivää.