Huomasikko? Kysyn ihan, ko Karhulahen Taito. Siinä se lähti taas uusi kuukausi alulle.On sitä ollu ennenki nuijasotia, vai miten se olika? No joo.Tuli kävästyä sielä poliisilaitoksellaki. Kävin näyttämäsä naamaani ja pari kertaa verin puumerkit. Sitte kaupasa patterita hakemasa ja reiänympäryksia. Piti vielä hakia Ilmolasta yhtä juttua, muttei ollu. Saattaa tulla loppuviikosta. Ei muuta, ko tänne sitte.Tuli viestiä, että olis jokku talakoot hautuumaalla. Jaaha. Meinaavat sillon pitää, ko on saretta luvattu. Naapuri otti ja sano, että laitattapa hälle työkalu kunthon, ni hän menee itekshen talakoilehan. Meikäläistä pakanaa ei pahemmin oo kiinnostannu nuo jutut. Jonku ajan päästä huitasin kahavit ja laiton pulhon ja nappasin huitua vähän pulhon ja pari reiänympärystä ja tolsotin hautuumaalle, ja vein talakoolaiselle kaffia.

Huitasin siinä kupillisen tai kas minäki.Kinnasin vähän aikaa haravaa peräsä ja sitte lähimmä pois.

Raveja seuraiilin illalla Kuopiosta. Sitte, ko ne justhinsa oli päässy viimisenki lähön osalta selevyythen, että kuka oli paras, ni ovikello soi.Naapuri oli lähösä erestakasin Äijäjoella käymhän. Kyseli mukhan. Saatan lähtiäkki. Sinne tuo lähti painahan eellä.Eikö perhän.Olipa lämmin ilima polokia.Joku tykkää hajotella nuita mökkitienhaaran "totemipaalun" koristuksia. Mikä, tai kuka?

Jatkomma matkaa ja lämmintä oli.Käännymmä sielä ja aina jotaki näky tienvarsilla. Lintuja, kaliapurkkeja ja muuta roinaa.Seki lenkki on sitte tehty ja uutta päivää pukkaa kohta tulehan. Kilikelloporukalla taitaa olla jo uusi päivä.

Öitä.