Tuli eilen sitte kävästyä henkivakuutusta uusimasa, eli kaupasa. Nyt oliki sitte hieno auto ajosa mennen tullen. Tromssan autosa menthin Muoniihon ja Tromshan meneväsä autosa tulthin takasin. Kaks kuskia oli autosa ko menimmä kauppareissulle. Se toinen tuli Hetan autosta ihan vain käymhän Muoniosa ja kehu sitte menevänsä Tromshan.

Rovaniemen autosaki sitte oli yks uurempi kuski , joka meni kans opiskelehan mitä Tromssan reissulla pitää muistaa.Sille sano vanhempi kuski, että muista sielä yhellä sillalla sitte hymyillä, ko norskit kuiten kuvaa.

Semmosta. Swiss Cafesa pyörähethin ihan nuin vaan janohon, niinkö yks pohojalaispoika sano kerran Turusa, vai oliko se sitteki Paraisilla.

Sitte kumpiki kauphan käymhän. Toinen Koohon ja toinen Äshän.Sieltä ko selevis, ni sai käppäillä Seolle ja mennä ihan katon alle, ko alako heittelehän vettä.Äkkiä se aika meni siinä "poristesa", niinkö Oulusta lähtösin oleva aina sanoo.

Sittepä se oliki tänne tulo. Matkalla oli joitaki aika nuoria matkustajia ja yks tyttö kysy, jos avaan sille sen juomapullon, ko ei hänen voimilla aukia.Sen ny kiersin auki ja tuntu olevan tyytyväinen.Oli joku ihan alakoululainen.Niinkö iälthän.Kehu menevänsä Hethan mummua kassohan.Semmosta.

Muutama kuva vielä jutun lisäks.

odotusta3.jpg

Orottelen naapuria.

odotusta.jpg

Lämmintä täsä mihin ei tuuli sovi. Sitte erellisen päivän kuvia.

ukot1.jpg

Istuimma välillä tulilla mökkipaikalla.

ukot2.jpg

Kärvennethin makkaraa ja juothin teetä.

ukot3.jpg

Ihimetelthin kasveja.

ukot4.jpg

Sielähän niitä oli.

Sitte käppäilthin puskia pitkin tännepäin.Välillä väylän rannasaki kävästhin.Semmosta touhua oli.