Niin tietysti. Piti kuulemma kertua, ko nuo ukot on kovia saunohan ja aloin sitte yks ilta ihimettelehän, ko aina vain saunasa valot palo yötä myören. Aamullaki , ko heräsin, ni valot oli päällä. Oli sitte pakko mennä kassohan, että onko joku sillanrakentaja kuivannu lautheille. Availin sitte ovet ja menin kassohan ja orottelin, että mikä sielä pötköttää. No, ei ollu ketään. Nämä on vähän huoletonta porukkaa.Ei ne tohi tulla töistäkä majapaikhan, jos ei sielä oo valoja joka paikasa , tai ainaki vähithän ulukona ja eteisesä. Jos ei oo eteisesä, ni sitte isoimmasa huonhesa. Oisko "Heikki" käynny häirissemäsä niitä?

Semmosta.... Tulipa sitte kävästyä mökilläki sillä aikaa, ko eukko oli kauppareissulla äitinsä kans.

10.1.18.7.jpg

Alakumatkasta oli pari poliisiautua tiellä pysähyttänny Kuusamolaisten porakonekulietuksen.Toinen oli normaali poliisiauto ja toinen  valakonen Skoda , josa oli konepellin säleikösä siniset valot ja katollaki oli kans vilikkuvaa. Siinä ne teki kiriallisia toimenpitheitä.Ei ollu töllöstä tuttuja poliiseja. Ainaka mulle.

10.1.18.5.jpg

Ei onneks ollu kovin herkäsä nuo lumet puisa, ettei niskhan tippunnu.

10.1.18.6.jpg

Kuukausi sitte tiputin tuostaki katolta lumet pois ja taas on tuon verran.30 senttiä mittasin.Pakkasta oli enimmilhän ollu 29,4 astetta.

10.1.18.3.jpg

Kota kiittää ja meinas vähän lämmetäkki, ko teevettä kiehautin.

10.1.18.4.jpg

Mökhin ja hyysikhän piti kans avata tie.Sitte taas kohti kotia.

10.1.18.2.jpg

Vanhalla tiellä kasselin hienua maisemaa.Ei ees linttakoipien jäläkiä. Sitte isolla tiellä meni eukko jo ohi äitinsä kans, ko potkiskelin kelekalla ja annoin sauvalla lisää vauhtia menhon.Kummasti sai lisää vauhtia. Oli kyllä tieki hyväsä kunnosa.

10.1.18.1.jpg

Kylätalon kartanolla piti vielä ottaa kuva maisemasta.

10.1.18.jpg

Aurinko se mailhen painuu.Sitte illalla myöhemmin tekehän taas mittauksia, ko tuntu, että jotaki on menosa....mutta mitä?

mittaus.jpg

mittaus3.jpg

mittaus2.jpg

mittaus1.jpg

Siinäpä se surras erestakasin ja jotaki näytti. Nyt on taas ihan mykän näköstä tuosa kylätalolla, ko ei oikhen enää mikään valo pala.

Saa nähä kuinka pitkän viikon nuo nyt tekee.Meinaan ne siltaukot.Jospa ottavat pyhien aikaa kiinni. Ei mulla muuta, ai joo.

synt1.jpg

synt..jpg

Mitähän minä ny oon tehenny? Kiitokset vain naisväelle.Niin joo. Se suklaaki on hyvin maistunnu.