Se oli sitte kauppapäivä taas.Aamulla kahavit keittelin ja sitte konhella vähän aikaa ja sitte kaivahan autotallia esille.Sitte sisälle istuskelehan ja kas...eukon eno tuliki jo Zetorilla kartanolle. Lumi vain pöllys, ko linko pyöritteli sitä.Sitte tais jatkaa anopille. Tuliki jo vasthan, ko menimmä sinne.Sielä vähän aikaa ja sitte kohti kauppoja. Niin ja apteekkia ja matkahuoltua ja postia ja pankkiaki. Kukkakauphanki meni lehtiä, että saavat niillä kukkia suojata, ko niitä pakkaavat. Kaupasta normi ostoksia ja siittä oven eestä yheltä kauppiihalta vähän semmosta kahavin kans nautittavaa.Oli ihan Kangasalta asti tullu kuulemma yöllä. Sen takia piti ihan käteistä nostaa S-marketista, ko sillä ei korttivehettä olly föliysä. Sitte oli vielä yks oululainen kauppias, joka möi hanskoja, lakkeja jotaki kengäntapasia ja sen semmosta. Kova kuulemma pelaahan ravipelejä.  Muisti hyvin "Bonsun" ja sen nuoren naisen, joka joskus sillä ajeli. Oli itekki Heinäpäästä kotosin. Tunsi vielä Halsualta naapurin pojan Kujalasta. Tai Lestillähän se nykyyhän asuu.

20.2.19.2.jpg

Tuota on ny sitte riittänny taas joku kerta. Eilen ja toissapäivänä ja tänä päivänä.

20.2.19.1.jpg

Tuommonenki oli käynny kartanolla, mutta.....

20.2.19.jpg

Ihimeteltyhin, ko kothin tulthin outoja jäläkiä lumella.Sielä oli näätä seurannu oravaa.Kävin oikhen lumikengillä kävelemäsä sitte myöhemmin ja varmistamasa asian laitaa.Samalla huomasin tarkistaa ne isot jälet ja sielä oli linttakoipi kävässy kans kartanolla. Ensiks kauempaa katothin, että oisko se naapurimäellä käyvä bambilauma sielä käynny.Ei ollu. Poron tekosia oli.

Mitäs muuta? Joo, tuo tarttu kans yhestä verkkokaupasta pyyrykshen.En tierä mitä Vilenin Sulo sanois.

20.2.19.3.jpg

Siinäpä ne tärkeimmät taitaa olla. Taitaa muuten tällä hetkellä olla joko neliä, tai viis autua (rekkaa) ojanpuolella VT21:n varrella.Lähin on Sonkasa ja sitte on Kuttasen takana ja sitte on pohojosempana Pättikäsä ja etelämpänä tuola Pellosa ja onhan nuita ny livenny Metsähallituksen puolelle.