Vaihthen vuoks pakkasta. Istuskelen konhella ja välillä käyn keittiösä lykäämäsä puuta hellan peshän.

Ei se silti tunnu kauhiasti lämpiävän tämä huusholli. No, annappa olla.

Mitäs tulika sitte eilen touhuttua.Aamupäivällä auto lämpiähän ja ko oli olevinhan sen verran lämmenny, ni eikö tien päälle.Ensiks Tuomilehthon, ja sielä sitte vaihethin kulukuneuvua ja oma narun nokhan ja ajastin päälle, että ennen takasin tulua kerkiää vähän lämmetä. Anoppi mukhan ja eikö menoks.Eukon sisko jäiki sitte sinne touhuahan.Pari linttakoipia oli jo suunnittelemasa tielle tulemista tuosa heti alakumatkasta.Kyllä niitä jäläkiä on nyt sitte ilimestynny.

No eipä niitä isommin sitte matkalla näkynny.Muoniosa sitte enste OP.n kartanolle. Sitte olikohan tippakaupan oven lähelle.Sieltä suunnistimma IKH.n apajille.Niin ja kyllä me josaki välisä pyörähimmä K-marketisaki.Ainaki kartanolla.S-kaupasta suurimmat ostokset mukhan.Muista enää misä järiestyksesä tuli käytyä. Sitte taas kohti näitä maisemia.Enste toimma tänne omat ostokset ko piti mahtua pari lootaa klapeja mukhan.Sitte menimmä taas toiselle puolen kylää ja sinne ostokset ja nelijalakasten sapuskat.

Eipä sieltä sitte päässykkä heti lähtehän, ko piti syörä ja vielä kahavitella.Eukon siskon mies tuli kans sopivasti, että kerkes kuulumisia vaihtaa. Jonku aikaa sielä meni ja sitte auto narun päästä pois ja klapit kyythin ja tänne.Tääläki piti viritellä yhtä ruokintajuttua kartanolla. Siinä on taas iso pala kartanolla lintuin nakertaa.

Sittepä se on mennykki ilta lämmitellesä ja muutamia ohojelmia töllöstä seuratesa. Vielä näky palavan tuli hellan pesäsä. Ei sitte vielä tuukka unta.Täytyy kytätä jonku aikaa vielä.Pari tuntia sitte on ollu parikymmentä, astetta pakkasta tuosa risteyksen mittauspaikalla.

Mitäs täs ny sitte muuta keksis? Eikö öitä taas.