Eukolla oli menua ja minä tietysti vänkärinä föliysä. Lähimmä siinä yhentoista paikheilla kohti Muonioo.  Välillä oli poroja taas aika lailla. Onko taas peräkylän porukat tuonhet tänne laumansa. Tiekarhuki tuli vasthan ja aura-auto. Eukko heitti minun sinne yhthen kuppilhan. Lähti sitte ite sinne syynhin, misä joku terveyrenhoitsu jotaki testejä tekee. Ajokortin jatkua varten.

Minä sitte istuskelin sielä ja ite "leipurin" kans juttelin. Ois sielä ollu Konepisthen uuren liikhen avajaisekki mutten menny sinne.Ois vielä sattunnu voittahan, vaikka ruohonleikkurin. Sitä olis voinnu kesällä joutua töihin.

Eukkoki sitte ilimesty ja nautithin lisää talon antimia. Sitte posthin ja sen päälle vielä Matkahuolthon.Sieltä, ko selevisin, ni eikö näitä maisemia kohti. Pakkanenki tuntu vain kiristyvän.Sitä on tälläki hetkellä parikymmentä astetta.

Sittepä kävästin täällä ja hautuumallaki ja sen päälle sitte eukon äitiä kassohan.Sielä vain oli palion pikkusia lintuja. Sieläki meni jonku aikaa.

Sitte tänne ja enste toimma pari roskasäkkiä molokhin. Sitte menin tuohon tien vierhen kolan kans ottahan pois sitä tiekarhun lykäämää palletta, ettei jääry siihen kovaks ja tarvisse autolla hyppyyttää yli.

Tullesa vielä kasselin nuita kylätalon akkunoilla olevia valoja. Minkähän firman sähkyä ne käyttää. Minun entisen kissanki silimät näytti paremmin pimiäsä valua, ko nuo.

Sitte eilisillan kuvatus.

kettu.jpg

Tuo vei sen kookosrasvapalan menneshän. Ennen lähtyä se kävi vielä kameraa säätämäsä. Ihan vinosa sen jäliltä oli loput kuvat. Ei vissin tykänny, että kuvathin? Eipä ny muuta tuu mielhen.

Niin joo.

rupellit.jpgHellanreunalla pelaa hyvin. Takka ei pirä sitä tarpheks lämpimänä.