On sitä taas jotaki tehty ja jätetty tekemättäki.

On käyty eukon kans mökillä ja Tuomileherosa ja monesa muusaki paikasa. Hautuumaataka unohtamatta.Eilenki olimma aika palion täälä kotosalla ja  tulipa ihan eukon alothesta sitte puhisteltua sisällä eteisesä ja tääläki nuita seiniä. Ilimanvaihto on mitä on ja takkaa, ko palion käyttää, ni kyllä sitä noentapasta alakaa kertyhän sinne sun tänne.Kyllä sai ihan tosishan ottaa, että lähti pois se lika. Onhan eukolla kyllä höyrypesuriki.Ihan porstallaki tuli sitte pestyä seiniä.

Siinä se ihan alko hiki nousta pinthan, ja sitte pitiki kävästä keikka kylätalolla ja pistää sauna lämpiähän. Sielähän sitä sitte istumma jonku aikaa.Kelepas sitä sitte vielä vähän aikaa töllöstä jotaki katella.Nuin.

Tämä päivä alako sillä, että aamupuuron jälistä, vai millon se oli? Tuota nuin, piti raahata talavirenkhat autolle ja kinnata ne takakonthin. Kohta sitte nokka kohti Muonioo. Kas, ko samalla reissulla oli tapaaminen.Tuo juttu.

Matkalla näky lumihuippusia tuntureita.

3.10.18.jpg

Sinne mennesä ensiks kuitenki Seolle ja sielä huollon puolelle.Sillä aikaa, ko renkhat vaihtu alla, ni istumma juomasa kupit kuumaa ja tais siinä muutaki tulla nautittua. Aika pian ne vaihtu ja makso vain 25 eurua.Eipä tarvinnu tyrän kans kyykistellä, eikä issiihän liata.

Sen jälistä sitte, ko aikaa oli, ni K-marketisa käymhän.Sielä jonku aikaa ja sitte Angnesta kassohan.Sielä kans jonku aikaa ja sitte kello oli sen verran, että menimmä tankille. Ko oli tankattu, ni sitte S-markethin ja ostokset sieltä. Sitte käymhän Ilmolasa, elikkä Muonion rakennustarvikhesa ja sieltä jotaki tarphellista ja isäntä taas yllätti meirät. Kas. 

3.10.18.1.jpg

Minulle tämmönen ja eukolle toisenfärinen. Oli lykänny ostoskashin siinä kassalla.

No joo. Sitte menimmä Shellille.Sielä piti olla se tapaaminen. Ei ollu sen näköstäkä. No, lähimmä pienelle kierrokselle ja sitte ko tulimma toisen kerran, ni alako muitaki tulla sinne.Tulihan ne Porokello-ihimisekki sinne.Olisivat kahaviaki tarionhet, mutta mepä oli jo juotu.Jonku aikaa siinä jutelthin ja sitte antovat vielä sen varottaja tarran föliihyn. No, eikö nokka kohti näitä maisemia ja kyllä oli taas porukalla kiirusta tien päällä, ko ei nopeusrajotukset meinannu mitään.Hengisä selevithin tänne.Sitte taas on käyty tarkistamasa parit paikat ja nyt olhan kotosalla.En ny oikhen muista ja ei jaksa , ei viissi...hih!