Yläkerran isäntä hermostu minun jutuista ja anto lunta heti, niin palion, ettei sekhan meinannu mahtua. Olthin eukon kans "nelosta" viemäsä Sirkhan Ski-bussille.Alako sielä olehan ihan paikat täynnä, ettei Cafe Somanka sisätilat huolinnu meitä vasthan.Käännythin ovelta pois. Ajoimma (eukko) sitte toiselle puolen kylää ja sielä oli tilaa.Istuimma sielä orottelemasa sitä auton tulohetken saapumista.Joimma ja joku tais syöräkki jotaki.Sitte se lumisare oikhen meinas mennä ihan villiks.

No, kuitenki löyrethin se punanen bussi sieltä tien varresta. Ko "lähtöselevitys" oli tehty, ni ajoimma kunniakierroksen kylällä ja nokka kohti Muonioo. Jestas, että sitä lunta tuli. Muutaman kerran menthin parkhin ja sielä puhistelthin pyyhkijöitä ja lamppuja. Eukko sitte alakoki painaa lasinpesurista nestettä lasille ja lämmöt täysille, ni alako pysyä paremmin paikat auki.

Hengisä Muoniihon enste. Sielä kauphan ja ostokset itelle ja eukolla oli vielä äitinsä asioita.Sitte toishen kauphan.Orottelin sen aikaa autosa. Ja taas nokka kohti Palojoensuuta.Ei ollu pahemmin aurailtu tietä.Isonpi "rekka" ko tuli vasthan, ni se oli, ko joku luuta ja vei lunta menneshän.

Tuosa Järämällä sitte vasthantuleva"rekka" pysähty ja laitto hätävilikut päälle. Eukko sitte siinä melekhet kohalla laitto pitkät päälle ja poro meni tien yli.Se toinen oli "palasina" ihan oikiasti pitkin tietä.Osa oli lentänny vähän eemmäks pois tieltä.Poro hävis sen kaksintaistelun.Äkkiä katellen ei rekalla näkynny mitään isompia vaurioita.No, on sitte ens kesänä mökkimaisemisa yks linttakoipi vähemmän tallomasa istutuksia.

Kothin tullesa oli eukon eno käynny tekemäsä kylätalon kartanolla lumihommia Zetorilla, mutta oli mullekki jätetty vielä hommia.

myr%C3%A4kk%C3%A43.jpg

Vähän ennen porokolaripaikkaa.

myr%C3%A4kk%C3%A41.jpg

Kukas täälä on lunta kylyvänny?

myr%C3%A4kk%C3%A42.jpg

Semmosta. Paikoisa oli eroja, mutta vähinthän parikymmentä senttiä oli pukannu lunta. Saatto olla enemmänki.Onneks oli aika keviää.

Niin joo. Kävimmä me sielä Tuomileherosaki. Sielä oli ruokaa ja juomaa tariolla. Eukko sai äitinsä ja siskonsa kans rupatella. Kävin välillä hakemasa muutaman roskajutun ja nakkasin kyythin.Kothintulon jälistä sitte vähän aikaa lykkäsin lunta tallin eestä ja tuosta porthaithen läheltä.Jäi sinne vielä, jos jollaki on halua lykkäillä. Eipä täsä ny muuta osaa. Nyt on sitte ollu semmosena nästyykin suurkuluttajana. Tahtoo kolvi vuotaa aika pahasti.Saa nähä mitä tästä tulee.