Aamulla eukko kotiutu hyvisä ajoin. Olin ite vielä venymäsä sängyn pohojalla. Olin kyllä jo viiren jälistä eka kerran ylhäällä, mutta mihinkäs sitä valamhisa maalimasa ois kiire. Ei eukko kauan ollu, ko meni jo pyörällä kohti etelää. Minäki sitte jonku ajan päästä lähin, muttei sitä näkynny enää mailla halamheilla. Lootalla oli nimi ilimestynny vihkhon.Merkkasin sitte ja lähin mökille.Ei ollu sieläkä. En minä sielä kauan ollu ja lähin pois.

Täälähän se oli jo ollu jonku aikaa kotosalla.Siinä sitte ihimetelthin maaliman menua ja sitte oliki lähtö tien päälle ja ihan "ulukomaille". Sinne sitte.Sieläpä sitte meni ensiks sillaa, että käväsimmä Armia kassomasa. Ihan oli liikhesä hommisa, ko äijä oli hirvenpyynnisä.Meni sielä jonku aikaa, ko selevitelthin kaiken maaliman asioita ja mitä on tapahtunnu sitte viime näkemän.

Posahti sinne sitte paikalle yks taksiki.Näitä tämän pitäjän takseja.Piti lopettaa jo , mutta eipä tuo oo malttannu.Sitte jatkomma matkaa seuraavhan paikhan.Handlaren on se paikka. Aina sielä on jotaki tarttunnu mukhan.Niinkö nytki.Sielä oli ihan "ryssiä" myynnisä.

3.9.18.jpg

Ihan tuorheita ja hyviä. En tiennykkä, että "ryssät" maistuu tuolta. Sitte palasimma jonku ajan päästä rajan tälle puolelle. Menimmä Hedmannille.

Sieläki oli jotaki, jokka tarttu mukhan.

3.9.18.5.jpg

Niinkö nuo ja...

3.9.18.6.jpg.

...tämä. Oli kyllä mulle ihan L-koko sopiva .

3.9.18.3.jpg3.9.18.4.jpg

Olipa hyvä, että kerkesin purkaa sen yhen opastustaulun pois,ennenkö ne vei ne romut.Toisenki olis saannu mutta se oli tuola Oskarintien tuolla puolen, ni jäi ottamatta. Tänä päivänä oli auto keräämäsä ne peltiosat ja putket pois.Nämä ruuvit tuli kaupan päälle purkamisesta ja ne puutavarat. Niin joo. Palathampas vielä reishun.  Hedmannilta, ko selevithin, ni sitte ensiks tänne ja vein avaimen liiterin ovelle, että sähkäri saa käyrä kassomasa paikat. Ei kuulemma nykyset lamput riitä pohojhan asti. Eikä ollu alakannu vaihtahan sitä pohojaa. No valua on nyt taas kartanolla ja liiterisä. Kävimmä anopilla ja sieltä jokunen säkki mukhan ja roskhin.Täälä oli koulun ovi auki kylänmuijan ja sähkäreitten jäliltä.Seki piti käyrä nykimäsä lukhon. Sittepä vielä menimmä perunasatua nostahan mökille. Tulihan sitä jonku verran.Sillä reissulla söimmä "ryssät" ja joimma teetä. Näin se meni taas valtaosa päivästä.

Nyt sitä taas olhan kotimiehenä ja eukko tuola toisella puolenkylää. Ainaki tämän viikon. Elikkä ei sitte mennä mihinkään piremmille reissuille.

Nuin ikhän. Kyllä se on nykyyhän vain heikkua tuon pyöräilyn kans.Ei toukokuun 25 päivän jälistä oo tuota enemmän saanu matkaa kashan.

3.9.18.7.jpg

Eipä kyllä oo tarkotusta alakaa issiihän tappahan pyörän seläsä.No, eipä oo matkatka ollu pitkiä. Tämmöstä nyt.