Siinäpä vilahti ihan matalalla just kopteri talon päältä kohti pohojosta. Ketähän ny viethin tunturhin? Eipä nuin matalalla oo ennen tästä mennykkä.

Tuosa vähän aikaa sitte kävin kyläyhistyksen naisten kans juttusilla ja sanoin, ettei valot palanu kartanolla, ko yhtenä iltana vajaat pari tuntia. Samalla taas pyysivät mittaa tuosta mihin se uusi varaaja tulee. Minähän jo kerran mittasin sitä niille.Mutta he halusivat sen oviaukon mitan. No, eipä tuo palion siittä heitä.

Sitte ihimetelthin sitä ukkua, joka eilen illalla tuosa naapurisa piti majaa.Kyllä se illalla vielä siinä oli ja aamullaki kuuren jälistä oli valot ollu, mutta, ko ne oli sinne menny käymhän, ni paikat pimiänä, eikä ketään ollu misään.Eikä sillä mitään autuaka ollu. Mihin mahto mennä, ko ei näkynny misään. Kuulemma valtttivat, että ois kylymää. Ne jokka asuu kylätalolla. Voi hyvä s.... senthän. Pankhon vaatetta päälle, jos eivät saa takhan tulta. Naapurisaki oli kuulemma, ko saunasa.Nämä vissin siivua  kans niille huonhet sitte ja sen takia sielä hiippailevat.

Syksyä se on ilimasa. Kohta leheret on varissu alas puista, eikä minusta kunnon ruskaa tulla tänäkä syksynä, ko ennen pakkasia leheret lähee.Tuuleeki taas jonku verran.No, kyllä maailmhan mahtuu tuulta.Ihan etelhän kovinki palion.Niitä pyöriviä tuulia.Semmosta.