On sitä ollu ennenki nuijasotia. Eikö miten se ny oli. Ilimoja on pirelly ja niitä on joku vaihellukki. On tullu rapsuteltua mökillä. Hyvin vähän. On tullu käytyä kalastamasa, tai ainaki uittamasa niitä vieheitä. Eukon velien kans. Parisaki paikasa.

Venhellä vettenki päällä on käyty.

er%C3%A4maaj%C3%A4rvi.jpg

Tuolta sitä lähimmä liikhelle. Aika rapakkua oli ranta.

er%C3%A4maaj%C3%A4rvi1.jpg

Näkyy vesikasvit vallanhen aika palion järvestä.

er%C3%A4maaj%C3%A4rvi2.jpg

Täälä sitä on joskus saatu kalaaki. Ainaki joku.Kävimmä piilopirtilläki heittämäsä enimmät elukat ulos pyyryksistä.Oli niitä sielä.Sitte, ko jonku minuutin kerithin olla, ni soittivat, että olis toisella rannalla pari miestä tulosa sinne. Ei sitte muuta, ko venettä viemhän sinne. Sielä oli kalakaverin veli ja joku "hengenmies" orottelemasa.Ne oli turiustautunhet kaikenlaisilla repuilla ja ihan pelastusliiveilläki.Semmosta.

er%C3%A4maaj%C3%A4rvi3.jpg

Täsä vielä toristelua siittä, että jotaki sielä meki uitethin.

Sittepä täälä ajoimma ensiks tuonne toishen paikhan kalastelehan. Kyllä on vesi alhaalla nyt.Rantoja pitkin voi kävellä sielä misä ei voinnu ennen ees haaveillakka.Kalat kyllä oli tykänhet lähti pois johonki muuhalle.

Sitte tänne ja enste oli ramppaa siihen virvelin kelhan, ko sattu remppamies paikalle.Kiitos!

Illalla vielä kerithin saunohan ja eukkoki tais kävästä meirän jäläkhen kans sielä pesulla. Loppuilta tais mennäkki sitte , ko orottelin sitä Jägersron yhtä ravilähtyä. Seki tuli sitte kateltua ja se voitti , joka oli ensiks maalisa. Nuin.