Oli sitte melekhet etelän reissu.Het Muoniihon asti.  Eukolla oli menua sinne ja tänne ja tuonnekki. Istuskelin sitte sen aikaa kaffilla ja sittepä eukko pistiki viestiä, että olis mullaki tilaisuus tulla mittauttahan ne painhet silimistä. En heti ottanu viestiä ihan toresta, ni kohta kysythin, että tuliko se viesti perille. Töyttäsin sitte sinne rekalle, josa se Silimäasema oli touhuamasa.Heti vain pääsin sinne syynättäväks ja kohta se tytteli sano, että orotappas ko hän käy vielä lääkärin kans juttusilla, ko näyttää, että sielä ois vapaa aika. Sinnekki sitte ja se kasseli ja sano, että panhas silimhin lisää ainetta ja parinkymmenen minuutin päästä kassothan lisää. Eukko jo kerkes lähtiä siittä ja minä istuskelin ja kasselin niitä nuorten ihimisten ....persheitä ☺☺ja ihimettelin, että kyllä siinä on kans aika tiukasa paikasa lihat.Yks niistä optikoista oli ko jalat ois ollu enemmän, ko tavallisella ihimisellä. Äkkiäkös se aika nuin kulu ja sitte lääkäri huusiki sinne syynhin.

Sano se ensiks, että kaukonäkö on kyllä tosi hyvä. Ilimanko oonki sanonnu, että meikäläinen on kaukaa ihan lysti katella. Sitte sano, että vasen silimä on jotenki vissin päässy kuivahan välillä?No, oli se eilen aamulla jo ihan verinen.Kuulemma yön aikana saattaa luomi takertua kiinni ja se aiheuttaa sen.Määräs sitte pikku satsin tippoja vasemphan silimhän.Väitti, että pitäs helepottaa.

Kiitos ja kunnia, sano yks tuttu.114 eurua+tipat.

Sitte tankathin autuaki ja käythin kaupasa ja postisaki tais eukko josaki välisä kävästä.Kukkakaupan kautta sitte taas kohti näitä maisemia.

13.9.3.jpg

13.9.7.jpg

13.9.4.jpg

13.9.8.jpg

Nuita näkee tien päällä iliman Porokelluaki.

13.9.6.jpg

13.9.5.jpg

13.9.9.jpg

13.9.1.jpg

13.9.2.jpg

13.9.jpg

Muutama kuva tuli liikkuvasta autosta nykästyä.Joitaki niistä hylykäsin.Tuola mäellä on kova savotta menosa, ko ne poraa ja ampuu.Aika palion ne joutuu sitä kalliota siittä ottahan pois.

No joo. Sitte kothin ja sen päälle hautuumaalle ja sieltä vielä eukon vanhemmille viemhän jotaki pientä.Sittepä sielä meni vähän aikaa ja sen päälle tänne kothin ja siinä se ilta meni ravejaki katellesa. Näkyy sauna olevan kovasa käytösä kylätalolla, vaikka jostaki luulin, että kerran viikosa jollaki olis saunominen.Jos alkaa tulla puhetta vuokrasta, ni menkhöt ottahan nuilta se sähkö siittä jatkuvasta saunomisesta.Jokohan täsä ois taas tullu kitistyä tarpheks asti?