Se oli sitte ihan keskiviikko. Orotelthin sitä loka-autua. Sitte se viimen tuli iltapäivän aluks. No, eipä taas näkynny muita paikalla. Ukko sielä ihimetteli. Kinnasin saaphat jalakhoin, ja menin näyttähän kaivoin paikat. Työnsin lumet pois päältä ja se alako homhin. Ei menny viittä minuuttia, ko se putki oli auki. Se alottiki alapäästä lykkäähän painetta. Sitte se teki sen muutamhan kerthan.Alako vesiä tulla ylhäältä alakaivhon.

Sano, että on ollu amatöörit asialla.Kerto, että sillä Muonion porukalla on ihan yhtä hyvät mahollisuuret avata se, mutta eivät osaa.Eivät laita tarpheks painetta, että pumput pyöris kunnolla. Mullaki hyysikäsä asti huomas, ko se pesi sitä putkia.

Sitte se haki semmosen ison kelan josa oli näyttö föliysä. Siinä varmasti pitkälti toistasataa metriä kaapelia. Kysy, että mikä se olika osote?

Kas, ko se sitte sen kuvatun filmin tallensi "tikulle" ja anto sitte kyläyhistykselle, että saavat itekki kassua ja toreta misä kunnosa putki on. Suositus oli, että putket pitää uusia, jos ei vastaavia hommia haluta tehtävän.

Ne on liikkunhet sen verran, että paskan tarttumapaikkoja riittää.Semmosta.

Sittekö se homma oli ohi, ni naapuri kyseli, että lähenkö heirän kans Muoniihon? Heillä ois sielä päkitsi ja samalla käyvät "Kyläpirtillä" joulumyyjäisisä. No ihan uteliaisuuttani lähin mukhan.

No seki reissu meni, että ensiks  tankille ja sitte sinne "Kyläpirtille". No ,sielä oliki aika lailla haalareisa liikkuvia turisteja. Taisivat enemmän ranskaa puhua. Joku mongersi engelskaaki.

Sitte yks niistä myyjänaisista sielä kasso pitkhän minua ja minä sitte rohkenin mennä jutustelehan. Aikamma, ko toimitelthin huomasin, että Swiss Cafesahan se oli ollu hommisa. Joku saattaa Päivi-nimisen muistaakki.Lastensa kans sielä oli touhusa tiskin takana. Kyselin, että mitä nykyyhän touhaa työkshen, ni sano vanhusten hoirosa olevansa. Josaki välisä naapuri haki päkitsinsä postista.

Sitte naapurit halus vielä hakia suklaata Swiss Cafesta. Menin minäki sisälle ja Agneksellahan riemu repes, että minä tuun ihan keskiviikkona käymhän.  Sittepä ko sielä oli asioitu, ni eikö näitä maisemia kohti.

Tämmönen oli yks keskiviikkopäivä täälä.