Kukaan ei ollu härnänny kameraa tällä kertaa. Ainaka mökillä. Aamutointen jälistä lähimmä polokehan taas lootalle ja mökille.Tienvarsille oli taas turistit syytänhet "rahaa". Keräsimmä jonku talthen. Mökillä oli rauhallisen olosta. Sittepä vain takasin tänne. Niin joo. Ennen lenkkiä kävin tarkistuksella.

6.8.18.jpg

Arvailin vähän tuota, ko seurasin liikennettä.Nyt poistu aamulla ne kiviset polut. Kelikameralle ei vieläkä tehty mitään. Ei ollu "toloppa-apinoita" liikhellä.

Sittepäs se meni täälä aika ihimetellesä. Josaki vaiheesa sitte uuresthan lenkille. Eukko etelhän päin ja minä toishen suunthan. Olipa makia vastatuuli mennä kohti Jäkälämaata. Ei ollu kukaan käynny kolomannen päivän jäläkhen lootalla.Merkkasin nimen ja vähän aikaa tuumailin ja jatkoin samhan suunthan.

Aikansa, ko poloki, ni tuli taas huomioitua muutamia asioita sielä tiellä. Valta osa ulukolaisista väisti toiselle kaistalle, ko tulivat takaa. Kotimaiset näytti taas "mallia" miten ei saa ajaa. Menthin vierestä, että meikäläisellä lahkhet lepatti.

Ihan menin Tunturikalan kotaa taas ihimettelehän ja just siinä mäesä ennen sitä paikkaa yks kuormuri ajo kans sillaa, että piti mennä pois asfaltilta.Grrhh! Tunarit!!

Hengisä selevisin sinne sisälle asti.Siinä meni vähän aikaa sielä ollesa ja sitte kokeilehan, että miltä se myötätuuli tuntuu.Ihan hyvältä tuntu polieskella. Sielä jo aikasemmin  tuli muutama kilipapyörillä varustettu ulukolaisen näkönen  miessakki vasthan kovaa vauhtia ja pysähtyvät niitten lomamökkien kohalle vähäks aikaa ja joku karvanaama sieltä moriensteli.

Palatesa ei enää näkynny.Sitte, ko pääsin tänne takasin oliki jo suomalaisten karsiutumiset alakanhet.Niin meni, niinkö ajattelin. Kaikki viis karsiutu. Lisää seuraa, ettei kannata yllättyä. Nyt on saatu taas ihan just uunista otettua pullaa ja olipa vain maistuvaa.Kaffiaki on juotu ja on syötykki, ettei vain unohu mainita.Ravit jätin suosiolla tältä illalta poies.Kohta taas tulee vissin joku päivä lämpimämpääki. Näkyypähän.