Aamulla herätyksen jäläkhen vilikasin lämpömittaria ja sielä näky olevan +3 astetta. Märän näköstäki oli.Pari sepelkyyhkyä istu kaapelin päällä kylymishän. Ainaki ne siltä näytti.

tiput.jpg

Elikkä nuin.

Ei senthän lunta sarellu, niinkö muutama vuosi sitte.

Naapurhinki oli tullu elämää eilen josaki vaiheesa. Semmosta touhua.Oli lähtenny huonua ajokeliä karkhun etelästä.Kuinkahan kaukana oli käynny, ko mullekki oli ilimestynny paprikoita astiasa kuistille. Saa nähä miten ne kasvaa mulla.

Niin joo. Eilen tuli käytyä kaupasa Muoniosa ihan liniapiilillä. Mennesä auto oli jonku verran myöhäsä. No, oli sielä kyllä porukkaaki. Muoniosa oli semmoset tunnin verran aikaa. Ensiks menin istuskelehan Swiss Cafeen. Sielä olin reilut puoli tuntia. Sitte S-markethin. Sieltä sitte saapastelin Seolle. Sielä oli aamunen kuski ulukosalla. Oli orotellu etelästä tulevaa autua ja aiko sillä mennä taas takasin pohosjoshen.

Sielä oli kans jonku ihime esiintyjäporukan kamoja kartanolla pitkin, poikin. Se porukkaki oli vähän ihimhellisen näköstä.Yks oli vanhempi mies, joka ryki ja köhi koko ajan. Nainen semmonen luihu jolla oli kans puoli rautakauppaa roikkumasa nenäsä ja korvisa, ja ties misä.Sitte se nuorempi mies. Kummallinen, mikä lie knalli pääsä, tai semmonen "westernien junapelurin" näkönen.Tavaraa oli enemmän, ko Enontekiön kirpputorilla. Sinne ne ahto ne kamansa auton tavaratilhan. Kuskien kans.Niitten oma auto oli hajonnu.Mikähän lousku seki oli, jos aattelee porukkaa. Onneks menivät ihan taate istuhan.

Eipä siittä sitte muuta.Nyt välillä katon Solvallan raveja.Öitä ja ötyä.