Tuli sitä eilen käytyä mökilläki. Oliko se eilen? Päivät menee, ettei huomaa.

4.2.21.1.jpg

Otti oikhen hengen päälle talsia tuonne.No nyt on sitte poloku pohojattu.

4.2.21.2.jpg

Katolta on lysti ottaa kuvia eri puolille.

4.2.21.3.jpg

Hyyskän katolla ei ollukka palion lunta, ko mänty suojaa.

4.2.21.4.jpg

Mökin katolla sillaa sopivasti. Jakso antaa lapiolla kyytiä lumelle.

4.2.21.5.jpg

Pitihän sitä tieten pelleillä vähän ja jättää hattu, ettei kota palellu.

4.2.21.6.jpg

Tosiasiasa en ylettynny ihan sinne asti lumentyöntimellä. Kiersin ympäri kotaa lumikengät jaloisa, että yltäsin ees johonki asti.Eiköpä tuo ennen syksyä oo jo tipahtannu alas.

4.2.21.jpg

Täsä tuli se "Tuntemattoman sotilhan" sivuilta yks juttu mielhen, ko Hietasen akan poika astus rajan yli.

Sittepä oli tänä päivänä käynti Muonion Hyvinvointikeskuksesa. Ent. terveyskeskus.Annoin sinne putelin verta, että saavat munklata taas lääkettä uuthen uskon, tai sitte ei.Näläki oli, että näkyä haittas. Kävin sitte Seolla aamukaffilla ja sämpylällä.Sitte töyttäsin sieltä ja huomasin, että naapuri oliki jo Autotarvikhen eesä ja menin sinne istuhan Voorthin ja orottelehan.En kerinny kunnolla ko isseni sisälle tellätä, ni eikö tuo jo ovesta tullu ulos.Sitte vain jatkomma S-markethin. Sitte ko oli sielä asiat hoirettu,ni lähimmä tänneppäin.

Eipä ollu poroja tien päällä.  Sitte ostoksia tänne ja vielä naapurin äitiä morienstahan. Naapuri oliki hommannu nuita "Ruuneperin" torttuja ja tuli semmonenki huitastua kaffin kans.Ohojelmasa oli syöksylaskua ja ristikon täyttämistä ja eikä päässy taaska välttähän syömistä.(hih).

Jo vain kelepas olla. Täälä sitte on tullu saunottuaki.Kateltua töllöstä ohojelmaa.Hellan ja takan vahtimista, tai sen tulen joka niisä palo.Semmosta illanhuvia.