Sitä se vain, että aamulla jonku aikaa heräämisen ja aamutoimien jälistä sitte pyörän päälle ja polokehan.

Tällä kertaa eri suunthan, ko tavallisesti.

9.5.20.1.jpg

Kuvailin sitte huvikseni kylttejäki.

9.5.20.2.jpg

Sitä on joku joskus niitä laitellu tien varsille. On tuonne Enontekiön pohojosimphan kylhän vielä aika pitkä matka. Aika iso pitäjä nuin pinta-alaa aatellen.

9.5.20.3.jpg

Täälä oli yks pakettiauto toisesa päätä parkkipaikkaa ja palion roskia.Joku oli keitelly kahavia ja syytänny sitte ne suoratinpussit siihen parkkipaikalle.Samalla oli syyretty pari kalialootaa sinne. Ois varmasti kaikille mukavaa, jos ne ois viety sinne mihin oikiasti kuuluu, mutta eihän "tien kuninkhat" jaksa niitä roska-astioihin vierä. On siinä Untolla taas alakukesästä siivuamista.

9.5.20.4.jpg

Aika kauaks oli täälä työnnetty lumet, ettei vesi ala lillihän tielle.

9.5.20.jpg

Läts, läst, läts, ko kuuluu rekasta, ko se tulee, ni aina tulee mielhen, että mihin asti se irtuava pinta mahtaa lentää? Onneks en ollu kohalla täsäkä tapauksesa. Sielä tuliki sitte naapuri vasthan kans pyörällä. Muitaki oli sitte näköjhän liikhellä, ettei ihan yksin tarvinnu tietä kuluttaa.

Sitte täälä taas aloin kassohan riistakameran kuvia.

9.5.20.8.jpg

Nuo ei ainaka tapelhet tällä kertaa.

9.5.20.7.jpg

Tämä aatteli, että jos oikhen hiliaa hiipii, ni kukaan ei huomaa.

9.5.20.6.jpg

Pitihän se kamera käyrä tarkistamasa, että mikä sielä losahuttelee.

9.5.20.5.jpg

Siinä toinen "m.....u". Harakkaaki kiinnosti kamera.Äkkiä se ilima lämpeni. Ainaki kameran sisällä. Nyt näyttäs vielä olevan +4 astetta tuosa kuistilla varion puolella.

Ravitki on ravattu ja muutama puhelu soiteltu. Isoja ihimheitä ei oo tainnu tapahtua maailmalla. Halsualaisekka ei tainnu tänä päivänä kirvhen kans heilua kylillä. Semmosta.Saa nähä kerkiääkö huomenisa lenkille, vai tuleeko sathet enste?