Nyt sitte aamulla herätesä oliki ilima muuttunnu aika palion. Se pakkanen oli lähtenny kyläilehän johonki muuhalle.Ihan alako muistuttaa kevhäistä ilimaa. Kaikki aamutoimet, ko oli saatu tehyks, ni aloinki suunnittelehan mökkireissua. Sinne sitte. Mutta enste katoin tuonki.

23.2.19.jpg

Ei oo palion ollu mennä yönä liikennettä kartanolla. Sitte potkuri esille ja lumikengät mukhan ja menoks.

23.2.19.7.jpg

Hoo-o! Eipä ollukka karhu käynny täälä asti. Äkkiä se unohtu se hoitoluokka.Siittä on jo vinoiltu tuola naamakiriasaki.Kuluuko terä?

23.2.19.5.jpg

Täsäki ottivat vallia matalaks vain toiselta puolen. Elikkä pohojospuolelta.Siihen aurinko etelästä paistaa ensiks.

23.2.19.6.jpg

Tuon puolen vallit saa olla.

23.2.19.1.jpg

Siinä taas tuli rymyttyä. Vein potkurin puun alle.

23.2.19.2.jpg

On se vain taas hyvä mennä, ko on pohoja kunnosa.

23.2.19.4.jpg

Sitte tuliki sare! Aurinko alako lämmittähän sen verran, että oksilta lumet alako tulehan ihan vetenä alas.

23.2.19.3.jpg

Silti, ko sain tulet tehyks, ni aloin kaivahan kulukupaikkoja eshin.Mökin katolle ei ookka jäänny palion lunta, ko se tuulen kans tuli. Siihen tuli yks korppi huutelehan ja sen kans vähän aikaa praatailin. Sehän ihan vastas, ko sille raakku.Yritti kysellä, että oisko poronraatua tierosa? Eikö tulille.

IMG_20190223_110551.jpg

Onneks oli tikkuja föliysä, ettei tarvinnu niillä ehkä vahingosa syttyvillä yrittää sytytellä. Oishan sielä kyllä "lahajustulukset" seinällä.Sielä jonku aikaa olin ja sitte takasin kothin.Ylhensä oon aina johonki soitellu, ko sielä oon istuskellu, mutten ny keherannu ketään häiritä, jos kisoja kassovat. Ite en niin välitä niistä.

Yllättäin oli muuten talaven paras keli mennä potkurilla.Semmosta.