Solis sitte maanantai. Lämminki, ko mikä. Tuli tuola talon alla kontittua tänä päivänä. Sielä oli kaikenlaista romua ja öliypulloja sun muita kanistereita ja lastenrathat. Lisäks putkia ja rautoja ja mitä kaikkia ny sattuka silimhin osuhan. Ei muutako ulos sieltä ja keräystä orottahan.Sillä aikaa, ko eukko oli liikenthesä, ni kävin nykimäsä nauloja puista.On nuita sillan laurotusten purkujätheitä. Se kaikis surkein kasa on tuola meillä. Sitte taas kokosimma romuja ja kylän muijatki kokos jotaki ja sitte teimmä löytöjä niitten kans tuolta yhestä pöntöstä. Piti olla haavit ja tikhat ja sen semmosta. Mutta talthen saimma.

Vähitellen sitte alako romukasat kartanolla kasvaa ja akkujaki olin keränny talon alta ja Tuomilehosta 7 kpl.

Tällä kertaa tulivat ne "jätejoonakset" ihan ajoisa. Tais siinä föliysä olla yks "jätejaanaki". Ei muutako kamat sitte niille autoilla ja ne jätelitkut kans sinne. Patteritki kelepas hyvin. Sitte lähimmä käväsehän vielä Tuomilehosa ja mökillä.

m%C3%B6kill%C3%A4.jpg

Mittarisa oli ihan kovat lukemat.  Kyllä sieläki oli kasvit alakannu ylös tulehan.Sitte laavulle. Oli kyllä surkia tie.

laavu1.jpg

Joku kummajainen tuola oli, joka sitte paliastu katajapuskaks.Oli sinne tuotu polttopuitaki. Jotku mulukerot oli taas käynny sen tulistelupaikan kivetykset hajottamasa miten sattuu. Tietääpä väistää sitte. Minen enää ainaka ala kenenkään jäläkiä sielä koriailehan.

laavu.jpg

Sittepä kothin ja hyvää ruokaa on syöty taas kerran.....Ihime ja kumma!! Meinaan en kassonnu raveja sen enempiä, ko yhen lähön Noriasta, ko Lillbakan (Powerparkin mies) hevonen  voitti ylivoimasesti kisan sielä. Huomenisa taitaa jo alakaa kylymetä ilima...vaihtheks.Semmosta.