On sitä ollu kaikenlaista menua ja kelejä on piisannu.Luntaki on vahingosa tippunnu pilivistä alas.

18.12.19.2.jpg

Eukon enoki ilimesty eilen kartanolle.Jäi vain kuvhan lumenpöllyämiset.

18.12.19.jpg

Sopivasti tuli, ennen meirän reishun lähtyä.Käväsimmä hakemasa eukon  nelosen Kittilän kentältä. Keli oli kyllä aika ahterista, mutta tiellä pysythin. Olihan meillä omasta takaa kuliettaja.Tuli tiekarhuki vasthan, muttei se höylänny sitä tietä. No, kentällä eukko meni autolle paikkaa kassohan ja lähin seikkailehan sisälle. Välillä ulos ja sitte sielä hiippailin ja, ko tulin bussikatoksen takaa, ni tuttu henkilö sielä jo seinustalla seisoskeli. Ei muutako, sitte eukkua hakehan. Löytyhän sieltä kyllä. Sitte taas tänne takasin.Lumiauraki tuli vasthan. Oli se kyllä kötystelty auton nokhan.No, se vain vasthantulijoitten kaista oli sitte aurattu.Siinä sitä lillitelthin kuitenki Muoniihon. Tankkaahan ja sitte kauphan. Tais vielä olla kukkakauphanki asiaa.Sitte kothin ja tavaroita sisälle. Sen jälistä Tuomilehthon ja sielä meni jonku aikaa.Joskus sitte takasin ja siinä se ilta meni.

Tänä päivänä sitte eukko lähti äitinsä kans etelän maille, elikkä ihan Muoniihon asti. Kasselin jonku aikaa, ko nuita brittejä tuli lentämällä taas neliä konhellista. Samalla huomasin kartalla, että täälähän on ihan kuulusia paikkoja.

19.12.19.1.jpg

Tuo se muisti mutkitella, mutta tuli lähimpää. Luulin jo, että lähtee tietä seuraahan.

19.12.19.2.jpg

Pari lisää aika lähekkäin. Se viiminen sitte tuli ja en sitä sen kummemmin seurannu, ko kiersi melekhet Puljun kautta.

19.12.19.jpg

Sitte ulos ja autotallin kimphun.Valehtelematta 40 senttiä katolla lunta. Ihan säikähin. Onneks tuli aikanhan vähän kuormaliinoilla vahavistettua sitä.Käväsin lootalla , ei ollu postia tullu. Eukkoki kotiutu ja kyseli, että oonko postin hakennu, ko oli lootaki putsattu. Kävin kyllä, muttei ollu käynny postikuski sielä. Eukko pääsi sisälle ja kerkesin vähän aikaa vielä lapion kans heilua, ni eikö se postikuski tullukki pitkin pyörätietä.  Ei muuta, ko lootalle sitte.

Postit sisälle ja itekki jäin kans.

Nyt on justhinsa syöty ja joku on unilla. Takasa tulet ja alakaa lämpiähän tämäki huone. Mihinkähän sitä olis vielä hyvä?

ThumbImg.jpg

Sitä aikaa taas menhän. Tuosa taitaa olla kuusi pari Joulua sitte.