No joo. Tulipa pakkasta.Aamulla puoli viiren maisa herätys. Auto "narun" päähän ja lämpenehän.Sitte jotaki pientä navan alle ja ko naamat oli maalattu ja parta rapsittu, ni sitte authon ja enste Tuomileherosta hakehan jokusen paperin ja sitte eikö reishun. Eipä ollu palion kulukijoita. Muoniihon ja sielä ensiks Op:n loothan joku paperi ja sitte ethenpäin eli Seolle.Istumma sisällä ja orotethin, että kello tulee kaheksan.V-P ilimesty jo ennen sinne ja kävin hyyskäsä ja eukko sillä aikaa vei avaimet huolthon  ja kysy, että kuinka kauan kestää. Kas, ko jakohihina ja sen semmosta piti vaihtaa. Siinä menee vesipumppu jne. samasa. Lisäks alla roikku jotaki. No, seki oli vain käsijarru ottannu nokhansa, ko lunta pakkautu sillon alle, ko ei ollu oikhen tietä mitä ois ajellu.

Istuskelimma, käväsimmä Kelan oven takana, ihan turhaan. Aukes vasta kymmeneltä. Sitte K-markethin käymhän.Sielä meni aikaa jonku verran. Seolle vielä istuskelehan ja eukolla oli lukemista föliysä. Sitte kello oliki sen verran , että Kelaa kassohan. Eukolla oli sinne äitinsä asioita. Neki meni aika äkkiä. Sitte menimmä Seolle, mutta ny huollon puolelle. Oli sieläki lukemista. V-P sano, että ei kauan kestä, ko autua jo "lämmitelhän". Sittepä vilikasin jonku ajan päästä ulos ja Petri oliki tuonnu "Voortin" jo ulos.Sitte piti alakaa maksahan, muttei onnistunnu. V-P kerto, että on koko ajan ny ollu aamupäivällä joku ongelma, mutta annanpa laskun mukhan, ni maksa sitte, ko pääset kothin.

Semmosta. Ei sitte muutako tankille ja kotia kohti. Ja kas vain!

Unikko.jpg

Siinähän sitä menhän. Eukko oli jo kerinny katella. Ja Tuomilehosa oli näin koriaa näkymää.

18.1.19.jpg

Siittäpä nappasin kans kuvan. Sitte kothin joskus ja täälä laskun maksu. Näin tuli maksahan.

Työ 165 e, moniurahihna 26,64, vesipumppu 48,50, jakohihnasarja 105,40, neste 8,00, alennus 2,54 = työt 165 ja osat 200.Kopistelin sitte maksun sinne menehän. Tuota just katoin netistä ja tuo tais olla halavempi, ko niiren alin hinta josaki vertailusa nuista hommista..Kuulemma keskihinta on nuin 500:n euron luokkaa.Jotaki vertailuja olivat tehenny joskus.

Enemmän sai eteläsä maksaa jo sillon, ko sielä viimeks homma tehthin. Sitte välisä saivat etelän "ihimhet" korvata sen yhen moottorin koriauksen heirän jälithän. Sinneppä uppos taas eläkettä. Niin tähän remphan, ei siihen etelän remphan menny mitään. Sai sillon liike maksaa sen.Talua täsä on nyt lämmitelty ja kohta liiteri huutaa taas tyhyjyythän.Jotaki sillanrakentajain puunpalasia taitaa vielä olla jälellä.Näillä pakkasilla sitä menee.Illanköllykkätä, niinkö yks tapaa sanua.