Tuskin ny tänne tulee, ko näyttää taas vähän muuttuvan.Etelhän jäi tuoki.Jonku ennustuksen mukhan täälä pitäs kolistella ja salamoira koko ajan.Sarettaki pitäs olla. Ei vain ny oo.

IMG_20200822_201325.jpg

Ei ollu, ko joku ötökkä laukassu yhen pyyryksen muttei se sielä ollu jäänny anshan.

 Niin joo.

Eilen ko saunomisen jälistä, vai miten se meni, ni täälä oli naapurin mukhan käynny joku mies ovien takana. Epäili, että silloli jotaki hätänä. Tuola oli " huoltamon" parkisa yks paku.Töyttäsin sitte sinne. Mies ja nainen.Aika hermona se äijä oli.Kajaanhin olivat menosa, mutta "Voorti" oli alakannu savuttahan ja käymhän vain kolomella pytyllä.

Ketään ei kuulemma saa avuks. Veijuahan (W.)ei saa nykysin kirvhelläkä liikhelle.Eikä se ees asu täsä kyläsä enää. Numeropalavelusta oli haeskellu paikallisia koriaajia, mutta kukaan ei vastaa.Minäki sitte kysäsin vielä tietääkö kylän muijat jonku puhelinnumerua. Antti(M), ne sitte eherotteli. No se mies heti sitä numerua sieltä kyseli ja lykkäs mulle telehvoonin kourhan, että tairat olla tutumpi. Kysäsin Antilta , että misäpäin oot? Sano, että menee Hethan (peräkylä)ja viipyy tunnin verran. Esitin sitte asian ja sano, että tulee sitte kassohan ja kysy misä se auto on.

Oli se sitte ilimestynny sinne. Kasso vissin, että mikä on homman nimi ja haki ison auton ja työkaluja ja alako rassaahan sitä.Se mies puhu vähän hassua suomia. Saatto olla jostaki muuhalta alunperin. Nainen minusta puhu ihan oikiaa kieltä. Kyllä ne sitte pääsi sieltä liikhelle josaki vaiheesa iltaa.

Kaikenlaista kulukijaa sielä on. Esitin sille miehelle, että eikö Autoliiton jäsenyys ois hyvä olemasa, ni meinasa hermostua, että maksaa palion ja kerran kolomesakymmenesa vuoresa tarvii semmosta apua. Eihän se maksa, ko vähän toistasataa /vuosi. No, omapa on valintansa. Kaikkia sitä on...