Sitä riitti taas tuota lämmintä.

Olimma mökillä touhuamasa aamupäivällä. Eukko kukkain kimpusa ja minä sain pumpun raahattua vesipaikalle ja sitte vielä letkut liitettyä. Siinä tankatesa sitte se jysähti, ko salama kirkhalta taivhalta. Tankki rikki.Ilimankos ei meinannu pinta nousta.No, olihan se jo hintansa tienannu.Pitää hakia uusi jostaki.

IMG_20190607_155130.jpg

On siinä ihan tarpheks kärvistelemistä tääläki.

Tuli vain tuosa päivällä mielheni, ko joskus nuorempana, joku siskoistani sano muurahaisen näheshän, että "kutiliainen".Semmosta muistelua.

Olimma tuosa eukon kans ulukona, ko kuulu tuolta "Pekan talolta" kovaa pauketta. Olthin huomattu aikasemmin, että pari pojankoltiaista sinne meni. Pakko oli mennä kassohan. Sielähän nuoret "herrat" yritti parhaansa mukhan hajottaa yhtä vaunua. Semmosta, josa on vissin sauna ja joku pikkunen muu tila. Ovi oli jo saatu auki ja tavaraa kartanolle. Huomasivat minun siinä pellolla, ni äkkiä kohti pururataa ja piilhon. Aattelin, että ny kossit erehty. Menin sitten koulun pääryn lähelle kytikselle ja sinnehän "herrat" tyytyväisinä saapastelivat. Otin sitte puhuttelhun ja toinen oikhen vähän säikähti ja sano, että toinen  sano hälle, että se on hylätty paikka. Kerroin sitte, ettei taira olla. Olihan se vielä myynnisä vähän aikaa sitte.Jonku aikaa neuvottelua ja nämä sitte lähtivät sinne koriaahan jäläkiä,tai sitte ei.

Vähän ajan päästä toisen "äippä" sitte meni sinne autolla, ko eukko otti enhonsa yhteyren ja kerto hommista ja kyseli, että misähän pitäs yhen nuoren miehen olla.Sielähän tuo "äippä" monta kertaa ajeli erestakasin.Pari kertaa käväsin nurkalla kassomasa, että millon alakaa ovet olla taas kiinni jne, jne.

Sitte tuliki ukkosta ja kossit alako hiipiä kohti oikeita maisemia, tai vielä oikiammat ois täältä kaukana.Ihime hommaa tuolla yhellä, ko kaikki pitää yrittää särkiä.

IMG_20190607_175733.jpg

Sielä se jytisteli.

IMG_20190607_182305.jpg

Välillä taivhallista valuaki. Muutaki, ko salamointia.

IMG_20190607_175622.jpg

Alako olla usiammalla kohalla ukkosta, ni kaapelit irti seinästä ja konhet levolle. Aika lähellä se tais kävästä eukon laskuin mukhan. Ihan vähän rapsahutti vettäki.Ei mulla muuta.